| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 01, 2006 15:34 Заглавие: Проблемен монитор Dell D825TM |
|
|
Проблема е, че нищо не ми дава да настройвам по картината му (яркост, контраст, положение на картината и всички останали настройки). Това не беше кой знае какъв проблем за мен докато картината не се сви и вместо да имам монитор 14" сега гледам на около 12". Та въпроса ми е има ли някакъв начин да го пооправя. _________________ Не поправяй нещо което работи дори и когато няма причини да работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 10:32 Заглавие: |
|
|
| Колега схемата я има във фаилообменника.Според мен трябва да се провери захранването 12в.и5в.Дасе види дали няма блокиран бутон за командите.Ако всичо това е наред да е смени контролера CXA 8071p. |
|
|
 |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 15:19 Заглавие: |
|
|
презаписах EEPROM-а и се оправи но остава въпроса защо се беше ошашавил така?! Благодара все пак! _________________ Не поправяй нещо което работи дори и когато няма причини да работи. |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 16:25 Заглавие: |
|
|
| wire написа: | | презаписах EEPROM-а и се оправи но остава въпроса защо се беше ошашавил така?! Благодара все пак! |
Ами по принцип контролера си записва променливите (запаметениет от теб данни) за всичко(яркост,контр,хор,верт и др.) в епрома и при стартиране си ги взема от там . И при някакъв токов импулс или клатене в захранването или някакво събитие свързано с промяна на тез параметри са се записали нереални данни че и може даже да се наруши структурата на клетките в епрома и тогава контролера НЕ може да си оправи настройките сам и се ошашавва
И затова се налага да се презапише епрома което е чисто оправяне на структурата му
Общо взето за да не се получава това можеш да си посмениш ,малко електролити в захранванеето особенно в 5 волта
Поздрави!!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 9:16 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговорите ще ги видя кондензаторите, но по принцип не трябва ли по IIC шината да има pullup резистори (като гледам схемата не се виждат), най-вероятно са в контролера но все пак не трябва ли да има и по-близо до паметта? |
|
|
 |
|