| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vas Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 12:21 Заглавие: car audio CD Elite sl-4009mp-схема или съвет |
|
|
| Търся схема на въпросния Елит .Проблема е в изключването.При задържане на power бутона се включва таймера и дисплея остава да свети,при което има наличие на около 640mA kонсумация.При откачане на някой от плюсовете и последващо закачане Елита е в покой-дисплея не свети и няма консумация.Следва нормално запускане чрез power и нормална работа.Проверил съм транзисторите в захран. част.Проц-DSC-790RE. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Pavlik Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 13:05 Заглавие: |
|
|
Я замери на извода на авт.антена какво имаш в изключено положение ?
ако имаш напрежение значи си смени ключовия транзистор на него е и осветлението мисля чр беше BD495 _________________ Колкото повече майстори толкова повече работа
Павлик |
|
|
 |
vas Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 02, 2006 19:47 Заглавие: |
|
|
| Липсва напрежение на изхода за автоматична антена и при двете положения.Интересното е че в моя случай това напрежение се взима от изхода на 78l15 през един диод,а на платката обозначението е 78l12.Ключовата схема която имаш предвид е съставена от два тр.-2SB772 и BC 939-здрави са. |
|
|
 |
Pavlik Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 9:41 Заглавие: |
|
|
А вапросния 78л15 от каде взима захранване ? колко волто има на входа на стабилизатора _________________ Колкото повече майстори толкова повече работа
Павлик |
|
|
 |
vas Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 19:01 Заглавие: |
|
|
| Здравей,Павлик прикачвам малка схема която свалих.Това до което стигнах е, че като откача ценера включването и изключването е нормално и всичко останало си работи.На входа на 78л15 имам около 11в. |
|
|
 |
|