| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dcqt Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 13:25 Заглавие: Връзка между PIC и USB |
|
|
Интересува ме дали следното нещо може да се направи сравнително лесно. На скоро си купих книгата на издание Млад конструктор за програмиране на PIC микроконтролери. Горе долу може да се каже, че разбрах за какво става въпрос. Интересува ме обаче как може да се осъществи връзка между USB и PIC-a (PIC16F84A). Т.е. искам, когато по USB порта се изпрати бит със стойност 1 и да светва някой диод, а при изпращането на бит със стойност 0 този диод да се изключва. Всъщност крайната ми цел не е точно това, но ако разбера как става това всичко нататък е лесно. Просто искам да разбера как може да се направи така че с USB порт да може да се управлява състоянието на диод.
Благодаря предварително за всякаква помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 17:13 Заглавие: |
|
|
| Иска много четене,последния PDF на USB протокола,който разглеждах беше 600 страници.....Това не е толкова просто нещо.. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 8:26 Заглавие: |
|
|
dcqt по това което си написал мога да си правя изводи че си нов в програмирането и работа с контролери (извини ме ако греша)
ПИК16Ф84 е добър за първи експерименти въпреки че е един от най старите контролери.
По въпроса за USB. Има ПИК 18 които го поддържат хардуерно но не вярвам да започнеш веднага да работиш с ПИК18.
Затова най-простия вариант от който можеш да почнеш е да прочетеш какво е RS232. Този протокол лесно можеш да го направиш софтуерно и от компютър да управляваш ПИКа и да си пускаш светодиоди например с команди през Hyper Terminal.
А щом държиш да го направиш с USB можеш да използваш FTDI232 той 'конвертира' RS232 <--> USB но докато стигнеш до този момент сигурен съм че вече ще си научил доста неща и ще се справиш без проблем!
Успех |
|
|
 |
dcqt Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 15:20 Заглавие: |
|
|
Мерси за отговорите. Явно няма да е много лесно.
След като ще е трудно с USB искам да питам дали по-лесно може да стане със серийния порт. Т.е. същата идея но чрез използването на серийния порт. По лесно ли ще бъде ? |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 16:26 Заглавие: |
|
|
USB е серийна шина а не интерфейс, така че там е доста сложно. По RS232 нямаш никакви проблеми, даже повечето PIC-ове си имат hardware-н UART, така че нямаш грижи. _________________ home studio |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 7:31 Заглавие: |
|
|
виж интегрална схема max232
@guitman: хардуерния УАРТ имаше ли вградено конвертирането на логическите нива на +12В/-12В ? _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
F_Dra Нов потребител

|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 20:53 Заглавие: |
|
|
Виж в другата тема която си пуснал да не се повтарям... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|