| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 19:31 Заглавие: Ако някой знае нещо.... |
|
|
Колеги утре ще трябва да правя нещо несвойствено в смисъл че ме викат в болницата в едно от отделенията не им работят алармите. До всяко легло има бутон и когато го натиснат трябва при сестрите да пищи. Донесоха ми тази мечер един такъв бутон и това дето е при сестрите.Казват че му се подавало 220в ток но не ми се вярва защото от тия клеми дето се подават уж220 пътечките отиват в едно реле и от него на един грец с 4 броя мощни диоди и изправеното напрежение се филтрира с електролит 2 200мкф на 25в . По моите науки едва ли е така.
Та въпроса ми е ако някой се е сблъсквал с такива уредби аларми да ме упъти дали така се подават 220в или трябва някъде да има понижаващ траф. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 19:38 Заглавие: |
|
|
| Нарисувай схема така е неясно |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 19:42 Заглавие: |
|
|
Коцев , трябва да има понижаващ трансформатор , мисля че системата работеше на 24в.В нашата болница бяха в отделение в стената в коридора 2 бр. Главно горяха диодите на грецовете и дефектираха релетата. Бяха стари нещо от рода на SFR но може и да греша. релетата са с няколко превключващи групи и не всякакви ставаха тъй като участваха и лампите в веригите им за включване
P.S. Принципна схема имаше в един стар учебник по промишлена електроника , жълт на цвят но за съжаление не помня автора.... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 19:56 Заглавие: |
|
|
Да това е все пак сламка за която да се хвана . Утре в 9 часа ще отида на место да огледам как е а тия неща дето ми ги носиха тая вечер лесно ще ги щтракна и покажа. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|