Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Библиотеки за Протел

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 30, 2006 21:45    Заглавие: Библиотеки за Протел Отговорете с цитат

Здравейте колеги!
Аз съм студент от ТУ-Габрово и сега разработваме книжка за Protel DXP 2004.Имаме проблем с библиотеките на елементите.Библиотека Miscellaneous Devices.IntLib е най-близка по съдържание на елементите до това,което ни е нужно.Но има един проблем-например транзисторите PNP и NPN излизат без външния кръг,което не отговаря на българските стандарти.Имаме библиотека ALSCH.lib от Protel 99 със всички нужни елементи,която обаче неще да работи с DXP 2004.
Как може да се справим с този проблем?Има ли начин да пуснем старата ALSCH.lib?Можем ли да намерим някъде в Интернет нужната ни библиотека?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wire
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Мар 30, 2006 23:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм с DXP 2002 и нямам проблеми с библиотеките от Protel 99. Би трябвало да няма проблеми и с DXP 2004 поради причината че всяка по-нова версия я правят да може да ползва неща направени с по-старите. Ако все пак не е съвместима пробвайте с функцията Import.
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 31, 2006 12:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде мога да я намеря тази функция?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wire
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Мар 31, 2006 20:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя грешка това го има в Protel 99. А DXP 2004 го инсталирах и библиотеката си се отваря нормално както и при 99, и това си е нормално защото и те са си го написали, че може да се ползват старите библиотеки. Явно нещо не правите както трябва.
costadinoff
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Bourgas

МнениеПуснато на: Съб Апр 15, 2006 21:52    Заглавие: Re: Библиотеки за Протел Отговорете с цитат

ikonoma написа:
Здравейте колеги!
Аз съм студент от ТУ-Габрово и сега разработваме книжка за Protel DXP 2004.Имаме проблем с библиотеките на елементите.Библиотека Miscellaneous Devices.IntLib е най-близка по съдържание на елементите до това,което ни е нужно.Но има един проблем-например транзисторите PNP и NPN излизат без външния кръг,което не отговаря на българските стандарти.Имаме библиотека ALSCH.lib от Protel 99 със всички нужни елементи,която обаче неще да работи с DXP 2004.
Как може да се справим с този проблем?Има ли начин да пуснем старата ALSCH.lib?Можем ли да намерим някъде в Интернет нужната ни библиотека?

Това разработваме книжка за Protel DXP 2004ме заинтригува.Мога ли да разгледам това което сте сътворили ? Само да не е като опита на инж.В.Димитрова от ТУ Варна да обяснява как се работи с Protel 99SE,който е меко казано провал.Желая Ви успех и напишете във форума кога ще е готова книжката.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети