| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
juve Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2004 22:58 Заглавие: "брум" в колоните или как да се преборим с него... |
|
|
Значи имам един проблем които разисквахме в друг форум, но така и не стигнахме до окончателно решение...може би вие имате идея?
помогнете ако можете, не само аз ще съм ви благодарен....http://forums.techbg.com/index.php?showtopic=4824 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 6:02 Заглавие: |
|
|
Така нареченият "нулев проводник" в инсталацията е заземен в ел. таблото на входа. Поради крайното сечение на проводника винаги се създава потенциал между "земя " и нулата в апартамента в зависимост от отстоянието от таблото и консумираните в момента токове от теб и останалите потребители.Измервани са потенциали (напрежения) до 10-15 волта. В твоят случай (след като прегледах свързването ти в другия форум), мисля че се получава протичане на ток към заземените
( в друга точка ) сигнални кабели от кабелната и /или антена на телевизора. Кабелджиите имат т.н. "изолатори" (изолиращ в.ч. трансформатор) галванично разделя сигналният кабел при лента 40-1000 Мхц. Опитай, не са скъпи а пестят нерви. Успех! |
|
|
 |
juve Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 6:55 Заглавие: |
|
|
Aко чета правилно ( между редовете ) искаш да кажеш, че между "нулите " на кабеларката ( защото съм с такава ) и другите има потенциална разлика....е тогава не би ли следвало просто да свържа ширмовката на кабеларката с тази на друфите сигнални кабели, ( а защо не и с зануленията на всички тези уреди ) и тогава...." нека Грохота да започне- СЕГА а малко инфо по въпроса за тези в.ч изолатори няма да е излишно..... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 10:17 Заглавие: |
|
|
Ако правилно съм те разбрал:
1. След изключванне на захранващия кабел от PC-to брума изчезва.
2. Усилвателя е захранен само с два проводника към мрежата тоест не е заземен (занулен).
Решение на проблема:
I. При включени усилвател и компютър изключваш аудио кабела и измерваш с мултицета включен на най ниския обхват за променливо напрежение (предполагам е 200V) между сигналната маса на аудио изхода на звуковата карта и сигналната маса на аудиовхода на усилвателя. Ако прибора отчете напрежение постъпваш по следния начин:
1. Потърси на задния панел на усилвателя клема за заземяване и я свържи с земното (зануляването). Ако липсва такава можеш да заземиш (занулиш) корпуса на усилвателя.
2. Отвори PC-to извади захранването и го отвори ако не е в гаранция!
2.1. погледни как е свързано заземяването към корпуса му (зеления проводник), ако е с едно малко 3мм ботче като тези за монтаж на CD-тата и липсващи елементи на филтара разположени са точно зад вентилатора, това не е захранване а пълен боклук и убиец на хард дискове и всякакъв хардуер.
В този случай си купи ново но гледай да е от 35$ нагоре без ДДС то.
Дори и да не ти реши проблема с брума ще ти спести много главоболия с хардуера. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 14:53 Заглавие: |
|
|
| Не искам да омаловажавам нищо от казаното до тук за замасяване , зануляване и т.н. Проблемът с брума е разискван на дълго и широко но еднозначни правила за решаването му няма . В професионалните аудио устройства входовете ( или изходите ) са симетрични а има и превключвател GROUND/UNGROUND ( т.е. корпус на маса или не ). Най лесния варянт да махнеш брума в твоя случай е като ползваш два разделителни звукови трафа ( хубавите са скъпички ... ). Те ти решават проблема на 100 % .Хубави аудио трафове има в стари звукови пултове VERMONA , а иначе в магазина на DINACORD на Петте кюшета ...Ако решиш да пробваш нещо такова пиши и ще ти дам още информация . |
|
|
 |
juve Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 20:57 Заглавие: |
|
|
казано честно , маи каквото можеше да се каже по въпроса се каза....е имаше и доста плява ама без нея не може 10х....а по въпроса за разделителните трансформатори остава някои да каже къде в Пловдив могат да се намерят, че да не обикалям ( не от мързел а от липса на свободно време...) |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 22:17 Заглавие: |
|
|
toltec А как ще съгласува асиметричния изход на аудио картата и усилвателя със симетричния траф и как ще повлияе такова свързване
на нелинейните изкривявания, честотната лента и радио смущенията? |
|
|
 |
juve Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 22:48 Заглавие: |
|
|
пак не съм разбрал....аз си мислех , че ще прецакаме кабелната, а не аудиото...  |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 23:11 Заглавие: Имах същия проблем. |
|
|
купуваш си един филтър за "чинч" с разделителен трансформатор.
Имаго само във "Авител" жк"Бъгстон" София.
и проблема ти е решен. |
|
|
 |
|