| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 14:05 Заглавие: ICE TV1451VT няма картина и звук |
|
|
Колеги имам проблем с този телевизор.Няма модел на шасито.Изпълнен е с следните схеми.
ТА8659СN
ТДА2460
ТДА 2549
Имало е и телетекс но схемата е отпоена и е дадено накъсо двете крачета.До нея има ТС5565АРL.Проблема е че телевизора тръгва за една минута след което загубва звука картината става на черги и се изгубва.Имам OSD.На AV също нямам картина.Сменил съм ТА8659 ТДА2549 но няма резултат.Ако някой има схема или някаква идея нека сподели.и дали тази схема ТС5565 не прави нещо.КОЦЕВ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 14:17 Заглавие: |
|
|
| Извенете не бях се регистрирал и ме изписа гост. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 14:34 Заглавие: |
|
|
А какво става с видеосигнала на 33 крак на ТА8659,това е входа за синхронизация. _________________ Димитър |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 16:37 Заглавие: |
|
|
| Дима имам на 33 краче но с по малка амплитуда иизкривен.Не етакъв какъвто го гледам на една схема на ШИВАКИ .Според мен имам нещо още в МЧУ защото и звук няма.Всичко след тунера съм проверил до ТА8659. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 16:54 Заглавие: |
|
|
Защо намесваш МЧУ нали писа,че и по АV е същото,според мен се върни по пътечката на 33 крак. _________________ Димитър |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 18:41 Заглавие: |
|
|
Чипа за телетекса го няма.Клиента каза че е махнат преди четири години.Затова са дадени две крачета накъсо.Дима понеже нямам схема то гледам от една схема на ШИВАКИ с ТА8659 и по нейните диаграми правя сравнение.Сега пиша от домашния компютър а телевизора е сервиза ми и утре до обед ще отсъсвам но след обед ще видя отново на 33 краче какво точно имам.На изхода на ТДА 2549 като почна да избирам с финната настройка излизат пакетите на видеосигнала напълно нормални.Действително като мина на AV и пусна видео сигнал също нищо не излиза.
Благодаря Ви много за съдействието и утре след обед продължавам. |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 15:34 Заглавие: |
|
|
| На 33 краче имам видеосигнал около 1в и малко са размазани пакетите но имам.На 58 краче вход видео като подам видеосигнал не излиза нищо.На изходите 41 42 43 краче като подам видеосигнал също няма картина.Като отпоя трите проводника за R G B на платката на кинескопа и подам там видео имам картина.Платката на кинескопа е с ТЕА 5101.За мен тя е здрава защото имам OSD.Щом запоя проводниците и подам сигнал нищо не излиза.ДИМА според мен и да имам дефект около ТА 8659 то поне звук трябва да имам. |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2004 7:23 Заглавие: |
|
|
| Здравейте колеги.Мисля да се откажа повече да търся дефекта.Вече 100 процента съм убеден че дефекта е около ТА8695.Тъй като телевизора когато е студен работи около 4-5 минути то успях с генератора да му пусна таблица цветни ивици и да меря с осцилоскопа графиката му.И така на 33 краче сигнала не се променя когато се загуби картината и си остава нормален.На 58 краче също имам такъв какъвто е и когато имам картина.На изходите 41 42 43 крачета имам по около 3в но падат на 0.2в когато загуби картина.Всичко ама всичко около тази схема съм проверил по два три пъти и неще.Като позагрее телевизора почва да губи картината след минута.Какво е това чудо вече не знам или нещо се заблуждавам..... |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2004 10:13 Заглавие: Проверил ли си да не се изменя захранването на чипа и ... |
|
|
кварца. На скоро имах подобен проблем и се оказа кварца.
успех. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
|