|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 21:58 Заглавие: RQ: Трансформатори |
|
|
Здравейте,
Необходими ми са руски мрежови трансформатори - ТА262 - 2 бр. и
ТН 55 - 1 бр.
Доколкото знам се използват в старите руски цветни лампови телевизори - ТА е аноден а ТН е за отоплението на лампите. Дайте идея откъде мога да намеря такива,че са ми много необходими. Разбира се изправни да бъдат
От София съм.
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 20:16 Заглавие: |
|
|
Това,което аз съм виждал в руските лампови телевизори е само един траф.От цветните са около 300W, от черно-белите-окло 200 W.Имат си всичко,даже по две намотки за анодно и две за отопление.Ама индексите им не помня.Има също така и изходни трафове,които са много добри и могат да се ползват за усилватели до 5-6 W,възможно е също така да се свържат по два броя за противотактна схема 10 W. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 11, 2006 21:31 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Това,което аз съм виждал в руските лампови телевизори е само един траф.От цветните са около 300W, от черно-белите-окло 200 W.Имат си всичко,даже по две намотки за анодно и две за отопление.Ама индексите им не помня.Има също така и изходни трафове,които са много добри и могат да се ползват за усилватели до 5-6 W,възможно е също така да се свържат по два броя за противотактна схема 10 W. |
Да.
Така е.И аз съм виждал но искам да си купя от някъде за да ги ползвам.Устройва ме този 300 ватовия.Интересуват ме анодните напрежения.
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 18, 2006 11:15 Заглавие: |
|
|
ТС 270-I вторични напрежения
244V 0,4A
2* 141V 0,2A
193,6V 0,075A
32,4V 1,2A
2.4V ???A
6,6V 0,9A
6,65V 2,08A
6,8V 2,915A
Без пренавиване не става за нищо
Стратегията която си избрал ми харесва , това за разделянето на отоплението от анодното, дай подробности за напреженията от които се нуждаеш и може някой да ти подскаже готово решение  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 18:41 Заглавие: |
|
|
| raxell написа: | ТС 270-I вторични напрежения
Без пренавиване не става за нищо
Стратегията която си избрал ми харесва , това за разделянето на отоплението от анодното, дай подробности за напреженията от които се нуждаеш и може някой да ти подскаже готово решение  |
Необходимо ми е да изработя захранващ блок със следните напрежения:
1330 (1600) волта 500 ма
стабилизирано напрежение 300в. /50 ма/
стабилизирано напрежение 100в /50 ма/
напрежение за отопление на лампи /променливо/ 26 в/2.1амп (12.6 в 7 амп)
Напрежение 24в/700ма/ и 6.3в/700ма/
Високите напрежения ще са с умножение
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 9:42 Заглавие: |
|
|
| На пръв поглед се вижда че ти е нужен трансформатор с мощност над 1kW.1600 V половин ампер ще направиш много трудно с умножение.Предлагам да се свържеш с Простака,който изработва по поръчка 1500 ватови тороиди.Пресметни точно колко трябва да ефективните напрежения от трансформатора за какви токове и той ще ти го изработи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|