| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 23:53 Заглавие: DEH-P5700MP Проблем при "MUTE" |
|
|
Поради некомпетентнос на въпросния плеар на единия от изходите за усилвател са подадени 12в и на масата и на сигнала и съответно са изгоряли едно бушонче smd и един smd транзистор(2 в един корпус - 6 крачета на елемента пише - Н3) които реализира функцията MUTE сега в момента прави проблем при влизане в режим MUTE (иначе си свири нормално) явно управляващия сигнал на въпросния транзистор направо минава през него и отива на входа на усилвателя (и неговия си и външния) и се чуват пукотевици и шум. моля кажете ми какъв е тоя елемент и къде в софия може да се намери или евентуално негов заместител, на платката е обозначен под номер Q352. в краен случаи съм съгласен и на вариянт с нормален транзистор само кажете какъв?
благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 7:11 Заглавие: |
|
|
H3 = BCW89 NPN SOT23 Philips = BC556
Успех. |
|
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 11:43 Заглавие: |
|
|
| дотук и аз открих ама това е един в корпус пък при мен са два в един корпус но в краен случай ште бодна два дискретни и така ще е |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 12:05 Заглавие: |
|
|
Това са 2 "цифрови" транзистора в един корпус с резистори в базата и Е-В.Може да сложиш 2 от рода на DTC144 май бяха .Пращам ти ПДФ-а на оригиналния на пощата _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 20:16 Заглавие: RE |
|
|
| На скоро и аз имах проблем с намирането му,но в крайна сметка клиента се съгласи да прехвърля TR. от изхода за предни.Оказа се удобно решение,тъй като не му е нужен ус. за предни говорители. |
|
|
 |
|