Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос относно стерео жакове и общият им извод (маса) ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nihilista
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Мар 19, 2007 21:11    Заглавие: Въпрос относно стерео жакове и общият им извод (маса) ? Отговорете с цитат

Имам питане и ако може съвет. Забелязал съм, че малките стерео жакове (мъжките) при включване към компютър примерно, или към някакъв МП3 плейър към усилвател се губи масата ( общия край) и може би всеки е слушал музика от левия и десния канал без маса, та знае какво става. Confused Този ефект се получава почти при всички закупени стерео жакове от магазина, но не и от фабричните жакове на слушалки. По принцип всички малки ,мъжки жакове са стандартни, но уви има някаква разлика. Накой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Пробвал съм всякакви жакове и от различни източници на музика ( радио,уредби,компютри.мп3 -та и дискмени) някаде има маса, другаде не Rolling Eyes
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 1:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Запоявай ги по-бързо, че ако нагрееш повечето се стапят и се разхлабват.
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 8:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема им е ча са последно КИТАЙСКО или незнам какво качество Evil or Very Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 14:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко ми се губи въпроса ти ,но схванах за какво говориш , това че са няколко модификаци 3,5 стеро жаковете е верно , но в твоя случай по скоро женската букса има вина Rolling Eyes
Има едни много разпространени метални 3,5 стерео жакове по 30 стотинки (май) никога не са ми изневерявали Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELEMENTAL
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 20:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък имах проблем с точно тези жакчета по 30 ст. дето са.От 6 жакчета и на шесте единият канал окъсяваше към маса.Еми какво да се очаква от китайски жакчета
Laughing ?
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам ама досега са ми правили проблеми:Чинчове ,стерео жакове,BNC конектори ,букси за кабелна телевизия,всевъзможни не екранирани кабели и всекакви такива китайски работи.За това си правя кабелите сам и побългарявам почти всичко, освен с поялника и клещи си трябват ,особено за чинчовете ги избягвам тези пласмасовите ,почти винаги си слагам метални и с тях що годе е добре,но никога повече не си купувам готов чинч или някакъв друг кабел.Явно парите са решаващи за качеството едни обикновени no-name чинчове струват 1.5-2лв. докато едни чинчове HAMA струват около 12лева и май пак не се знае дали не са правени от фалшификатор и боядисани с жълто метално покритие за което добронамерените търговци твърдят че са позлатени. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Мар 20, 2007 23:32    Заглавие: Отговорете с цитат

В компютърните магазини се срещат качествени чинчове ако за това става дума, за 5 лева 8 метра с дебел кабел, също като едно време Smile Само че пак цената си е соленичка...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети