| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kenotron Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 19:13 Заглавие: Свързване на галетен ключ ?! |
|
|
Здравейте , искам да попита как да свържа един галетен ключ от усилвател Амфитон 25. Има 4 извода на канал . не ми става ясно кои извод за какво е??? искам да намалям входен сигнал за крайно стъпало от компакт диск .
Мерси предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 7:29 Заглавие: |
|
|
С галетния превключвател не можеш да намаляш или овеличаваш нищо, с него само превкключваш нещо към някъде си.
Разумно е да се ориентираш какво влиза и къде и да го пратиш там където му е мястото, а в другия раздел потърси схема или използвай най-добре Google.
Успех! _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
kenotron Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 8:35 Заглавие: |
|
|
| Това си е галетен превключвател с монтирани на него резистори които нарастват като стойности при превключване на различните позиций. Служеше на стария ми усилвател точно за контрол на нивото на звука в предусилвателя. Този ключ който е за превключване на входните сигнали е друг |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 9:28 Заглавие: |
|
|
А защо не използваш тример (потенциометър) Иначе с омметъра проверяваш как работи и така (при всяко положение кои изводи са свързани, не ги знам тия резистори с какви стойности са, невярвам да те объркат). То всъщност не се ли виждат контактните пластини ? |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 18:45 Заглавие: |
|
|
| става и свързването е като на потенциометър, входа е на двата края на веригата от съпротивления, а изхода е от единия край на свързаните съпротивления и извода на дългата средна пластина . |
|
|
 |
|