|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 23:38 Заглавие: Sharp |
|
|
Здравейте колеги!
Дойде ми за ремонт Sharp,който не се чете нито модела,нито мога да определя кое шаси е.Състава на чиповете е:
SAB 8032 B-P
SDA 5273
TDA 4681
TDA9160A
TDA 4670
MSP 3410
TA 8646 AN
Телевизорът го подкарах да работи,но имам проблеми със звука.Още тв-то идва от Англия в сервизния режим се влиза като се окъси 2 и 6 краче на една вертикална платка,но в сервиза не виждам как мога да включа 5.5 MHz защото сега няма никакъв звук.Предполагам че работи на 6 MHz.Има проблеми с обхватите,работи само на дециметров,но това ще го решавам по-късно,защото тунера е дигитален.Забелязах че няма звук дори и на DVD.Въпросът ми е:Знае ли някой как се решава проблема със звука,да заработи на 5.5 MHz пък 6.5 MHz ще го пробвам с приставки.Благодаря на всички! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ILIAN Опитен потребител

Регистриран на: 04 Мар 2005 Мнения: 281 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 1:07 Заглавие: |
|
|
Шасито е BCTV-A а телевизора е вероятно някой от моделите: DV6332, DV7045 ,70AS06.Звука би трябвало да стане по традиционния начин - с паф и приставка(но 500 кхц) към MSPто.Инак записа е в 27С512 и ще иска европейска версия на PROMa.Ako e 25" модел може да ти потърся запис,защото без трибандов тунер и обхвати.................  |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 9:57 Заглавие: |
|
|
| колега, благодаря за бързия отговор. днес и утре ще се боря с него. имам шарпови шасита, ще ги разгледам. вече има информация за която да се закача. ще пиша какво е станало. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 12:38 Заглавие: |
|
|
Схемата е в пощата ви .Успех.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|