| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalo_yan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 16:34 Заглавие: Търся схема за телевизор Crown dmq 2045 |
|
|
| Търся схема за телевизор Crown dmq 2045. Пробвах с търсачката и видях, че темата е разисквана многократно. Адресът ми е [email protected]. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 21:56 Заглавие: |
|
|
Пратих ти тая която я имам но кажи и какъв ти е проблема?? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 17:29 Заглавие: |
|
|
| Ами не бачка телевизора, като го отворих видях, че около захранването имам повреден елемент. На платката е под номер R805. Прилича ми на термистор, а единият му край беше направо отпоен. Опитите ми да го търся по магазините на дадоха резултат. А не можах да отворя и схемата, която ми изпрати - PDF-ка ли е или нещо друго? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 18:14 Заглавие: |
|
|
kalo_yan, съдейки по това което си написал (не само в тази тема) ще си позволя да ти предложа един съвсем добронамерен съвет:
Разходи телевизора до някой сервиз. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 18:41 Заглавие: |
|
|
| Хвана ме. Истината е, че не съм го виждал тоя телевизор. Опитвам се да направя услуга на приятел, който няма интернет. А ако не знаеш и се опитваш да научиш нещо в този форум е срамно, значи трябва да го напусна. Благодаря за вниманието. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 19:02 Заглавие: |
|
|
| kalo_yan написа: | | А ако не знаеш и се опитваш да научиш нещо в този форум е срамно, значи трябва да го напусна. |
Нищо подобно не съм казвал, съвета ми беше напълно добронамерен и с единствената цел и телевизора и собственика да минат през колкото се може по-малко перипетии.
Не е срамно ако нещо не знаеш да попиташ, но все пак трябва да стане ясно, че знаеш поне нещо по темата. Иначе просто няма как да стане и не заради това, че няма да ти се каже, но ти може да не го разбереш което води до следващи последствия и задълбочаване на проблема.
Не мисля, че може да се оплачеш от недобронамереност.
-Поиска схема - пратиха ти я
-Сега се оказва, че не е ясно в какъв формат е? Това пък поне лесно се проверява
PS.Дано приятелят ти е наясно, че има и доста опасни напрежения Това го казвам за всеки случай. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 19:51 Заглавие: |
|
|
| Обикновено схемите, които ползвам са в PDF формат. След разархивирането тази схема остава като неопознат фаил, а при опитите да я отворя с Acrobat Reader ми изписва съобщение, че е от формат, който не се поддържа или файлът е увреден, напр. от изпращане по e-mail. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 20:01 Заглавие: |
|
|
Както и да е, но разширението на файла какво е?
Обикновенно то носи инфо за формата.
А един файл може да бъде повреден по много причини и при това неговото разширение да е каквото трябва (и да бъде опознат като такъв).
Но темата почна да става за друг раздел, май. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 22:29 Заглавие: |
|
|
Сега ще я архивирам и пратя отново и я отвори с Win Rar  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 16:07 Заглавие: |
|
|
| Вече свикнах да ме вземате за балък. Чувал съм за разширение на файл. На този пише File, т.е. системата не го опознава. Темата наистина не е за тук. Благодаря, че ми отделихте от времето си. |
|
|
 |
|