| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
весо Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 7:48 Заглавие: за двуслойните платки |
|
|
| Здравейте имам следният проблем: трябва да извадя два EPROM-а от един борд компютър, та проблема е че самата платка е двуслойна и с много тънки периферийки около крачетата. А сега и въпроса как да ги разпоя така че да си запазя платката а и работоспособността на чиповете, с горещ въздух, поялник + помпа, вие как процедирате в такива случаи? Знам че въпросът за някой от вас е наистина лаишки но моля дайте съвет... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
весо Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 9:28 Заглавие: |
|
|
| Хайде няма ли кой да даде съвет на незнаещия, несигурният. Нали за това е форумът |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 9:31 Заглавие: |
|
|
| весо, ти задаваш отговори. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 9:55 Заглавие: |
|
|
Ако са в DIP корпус им отрежи краката съвсем плътно до платката. 100% сигурност. После ги запой от страна елементи и готово. Във всички други варианти има риск! Ако са SMD, горещ въздух и въпрос на производствени навици. Тренировките се провеждат на друга платка. Може да има изненади от типа на лепило между чипа и платката. Използвай много флюс от този който ползват GSM майсторите. Не помага на лепилото, но поне ще ти държи равномерна ниска температура на чипа докато се мъчиш да го откачиш от лепилото. Добре е да закрепиш платката стабилно. Лепилото се къса със завъртане на чипа около остта при условие, че навсякъде припоят се е разтопил. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
весо Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 10:10 Заглавие: |
|
|
| Vaklin, благодаря за експресния отговор, но след като ги извадя тези EPROM-и смятам да сложа цокли така че при повторна смяна да не ми се налага такава гимнастика (запояване, разпояване) И да в DIP корпус са. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 13:45 Заглавие: |
|
|
Е ти колко пъти дневно ще ги сваляш???
Направи както намериш за добре. Аз споделих своите виждания които, в никакъв случай, не са мнение на "крайна инстанция". _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 17:09 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ако са в DIP корпус им отрежи краката съвсем плътно до платката. 100% сигурност. После ги запой от страна елементи и готово. |
vaklin-e,kak да ги запои от страната на спойките Нали ще трябва да им обърне краката с главата надолу  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 20:10 Заглавие: |
|
|
Имах предвид да запоява с поялника от страната на елементите. Защо ли само ти не разбра? _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 10, 2006 21:00 Заглавие: |
|
|
Дали ЗАГОРКА-та ми дойде в повече Или набързо съм чел  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 12, 2006 13:29 Заглавие: |
|
|
| сигурно ти трябва за тунинг или какво.?.? Ако е много рисково да увредиш платката, направо запояваш още един епром върху този, само трябва да му провериш на кой крак е чип-селекта - него не го поиш, но трябвада провериш и логиката мисля, че когато има напрежение на чип-селекта бачка другата схема, на която няма напрежение |
|
|
 |
|