| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 19:00 Заглавие: Монтаж на турско занранване на ТВ Samsung mod. 3339T |
|
|
| Трябва ли да се правят някакви допълнителни преравотки или се включва направо на мястото на старото. За пръв път ще монтирам такова досега съм възтановявал оргиналното. чипа е SMR40200. Ще съм благодарен за вашите съвети ще следя форума а които иска може да ми изпрати съобщение на e-mail:[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 19:37 Заглавие: самсунг |
|
|
Прочети какво е написал mitkois по долу във същият форум  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 19:58 Заглавие: |
|
|
Не е сложно но си има малко и тънкост .Ако ти е 14" телевизора то новото опира в кинескопа и трябва преди да го запоиш да пробваш като завреш шасито дали няма да опира и да го запоиш малко под наклон.Махаш оригиналния траф и аз даже пробивам нови две дупки в които да влезат изводите на турското без да ги изкривявам.Вече сам ще се ориентираш как да му подадеш плюса и минуса от електролита след греца.Ако на новото имаш диод и кондензатор за 15в то аз ги махам давам накъсо местото на диода и вече следиш на самата платка да не размениш изводите.Накрая за успокоение на душата слагаш и един ценер на изхода на 115в както си имат другите телевизори.Някой колеги препоръчват да се сменят електролитите на турското с нови но аз досега не съм правил тая операция и за щастие още не ми е идвал повторно за ремонт.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:02 Заглавие: Re: Монтаж на турско занранване на ТВ Samsung mod. 3339T |
|
|
| Гаранция ще имаш гадни смущения в картината.Ама триябжя да се сетя как се премахваха...Ако имаш смущения пиши пак ще се сетя.Успех |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:07 Заглавие: |
|
|
Поддържам 10 телевизора Самсунг в една зала и всички са със сменено захранване. Турските са качествени но си имат и недостатъци. Един от тях е некачествените електролитни кондензатори, за две години непрекъсната работа със турските захранвания съм ги подменил всичките кондензатори. Иначе монтажа е лесен, вадиш импулсния трансформатор и поставяш новото захранване на негово място. Непременно провери напрежението във вторичната страна и добави R2M за твоя сигурност. Приятна работа. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:08 Заглавие: самсунг |
|
|
| Не се ли вдигаха стойнастите на кондензаторите? А не е лошо и да го презапоиш че да няма ядове после . |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:33 Заглавие: |
|
|
| И накрая и аз да ти подскажа нещо.За да избегнеш евентуални смущения тип моаре вземи и закъси двете маси на имп.трансформатор отдолу на платката. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:39 Заглавие: |
|
|
| Колега моля те уточни за другя колега за кои маси говориш за да нямя бум:)))))))))) |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:46 Заглавие: |
|
|
Вярно,така е,но мисля че е ясно за кои става въпрос.Естествено че за двете маси във вторичната верига,а ако не е станало ясно по добре да не рискува да го прави .Както виждам и ти би могъл да ме коригираш,но както и да е мисля че сега всичко е точно и му желая успех  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 20:56 Заглавие: |
|
|
Винаги меня кондензаторите в захранването с нови- и слагам R2M,като цяло не съм имал проблеми впоследствие-кара.
Щом
| Цитат: | | За пръв път ще монтирам такова досега съм възтановявал оргиналното |
значи си колега-Заповядай във форума и се регистрирай,не бъди Гостенин  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|