| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iv4oto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 11:57 Заглавие: GeForce Fx5200 |
|
|
| загряват 2-3 кондензатора на тази видео карта и компютъра се забави съвсем малко дали и пречи и дали и е дошло времето загряват на около 50 - 60 градуса другите около тях са с нормална temp. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
|
|
 |
iv4oto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 14:42 Заглавие: |
|
|
да прав си но ако изгори този стабилизатор ще се повреди ли картата или само той  |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 17:41 Заглавие: |
|
|
| Достатъчно е да опукяса някой чип в импулсното захранване на картата, който не можеш да намериш и ти е все едно дали картата е здрава. Обикновено кондензаторите които са разположени до стабилизатора непрекъснато са изложени на по-висока температура и се скапват първи, а оттам и стабилизатора започва още повече да грее. Ако грее отскоро, смени кондензаторите, ама с хубави такива LOW ESR, не с каквито там намериш и ако не престане греенето сложи и радиатори на компонентите които греят. Някой беше писал тук, че различни модели от тези карти са с неправилно оразмерено охлаждане на захранването, а след като картата изгори и я отремонтират в гаранция, му я връщат и с радиатор залепен за греещите компоненти в импулсното захранване на картата. Или това беше за Geforce-4.. а на тези им гореше някакъв диод..? Както и да е, ако положението изглежда критично не го чакай да изгори. |
|
|
 |
iv4oto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 20:49 Заглавие: |
|
|
ами тази вечер я махнах и утре мисля да сложа радиатор на стабилизатора APM2014N и един вентилатор допълнително, забелязах я да грее преди 2-3 дни ,но скоро няма да мога да и сменя тези кондензатори но ако с радиатора се стабилизира температурата ще имам ли някакви проблеми ( в положение че не съм сменил C-ите )  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 7:33 Заглавие: |
|
|
Сложи си един сериозен радиатор на този стабилизатор, ако още са живи кондензаторите, предполагам, че няма да имаш проблеми.
dreadx, точно тези са с греещия стабилизатор _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
iv4oto Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 9:58 Заглавие: |
|
|
| още един въпрос с какво да залепя радиатора за стабилизатора |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 12:54 Заглавие: |
|
|
Виждал съм го направено с епоксидна смола. Ако искаш пробвай с каноконлит _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 14:06 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | Виждал съм го направено с епоксидна смола. Ако искаш пробвай с каноконлит |
Пробвано ли е с каноконлит, защото мисля че хич не е добра идеята, освен това той не е температурно устойчив. Педлагам силиконова паста в средата и ръбовете със каноконлит. Така ще топлоотдава по-добре. А най-добре ако има 2 отвора в платката и със винтчета ама това е ако има място за тях.. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 14:38 Заглавие: |
|
|
| Най добрия вариан до който съм достигнал е да се запои медна пластина на топлоотвода на транзистора. С радиатор на пластмасата ефекта е минимален |
|
|
 |
|