| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chefoka Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 23:05 Заглавие: Video In - проблеми! (карта с VIVO) |
|
|
| Значи картата ми е RADEON с VIDEO IN. Взимам сигнал от телевизора, но качеството е доста лишо. Изключвам проблема да е в кабелите, защото ако вържа друг телевизор на мястото на видеокартата картината е перфектна. Някакви идеи и предложения......ето как точно е цялата система: Чрез SCART кабел включен в ТВ-то изполавам video изхода и го вкарвам с 5 метров удължител в компа. Тъй като за звука компа иска ЖАК използвам преобразувал и пак с 5 м удължител го вкарвам в саунд картата. Има леко бучене в звука и картината е нестабилна и се получават черти. Има някакво отичане ли е? Зануляване ли е...не разбирам от електроника....очаквам съвети как мога да подобря картината...значи на моменти е добре, но това е за 10-15 сек и пак се скапва и така непрекъснато се променя...PREVIEW - http://84.252.14.46/preview.avi - Тук рипнах 10 тина сек да добиете представа..... БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ, който евентуално ще се отзове.....само да допалня че докато се прецаква картината на компа при телевизора се наблюдава перфектна картина... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 1:23 Заглавие: |
|
|
| Пробвай да извадиш кабелната от телевизора . Ако проблема се реши сложи галваничен разделител за RF сигнал. По принцип начина който винаги работи е да подадеш видеосигнала през оптичен разделител , а звука през разделителен трансформатор .Идеята е галванична връзка между масата на телевизора и масата на компютъра да няма . Успех . |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 10:14 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | | Пробвай да извадиш кабелната от телевизора . Ако проблема се реши сложи галваничен разделител за RF сигнал. По принцип начина който винаги работи е да подадеш видеосигнала през оптичен разделител , а звука през разделителен трансформатор .Идеята е галванична връзка между масата на телевизора и масата на компютъра да няма . Успех . |
Леле...уби ме...нищо не ми говори всичко това...нещо с по прости думи ако можеш да кажеш  |
|
|
 |
danstef Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 10:41 Заглавие: |
|
|
По просто от това да извадиш кабела на кабелната от телевизора.......е едва ли има. Ако се окаже това проблема, купи си ЗЕВС 7. В Комет го има и беше на цена около 7,90лв.
п.с. Потърси го в Интернет, за да видиш какво търсиш. Вършу чудна работа. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 15:45 Заглавие: |
|
|
| може да пробваш и с по- къс кабел |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
|
|
 |
chefok Гост
|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 11:15 Заглавие: |
|
|
Подобрението със ЗЕВС 7 е невероятно...нищо не разбирам от електроинка колеги...тези съвети които ми давате са предполагам отлични, но моята компетенция се изчерпва с вкарване и изкарване на кабели от контакти, жакове и AV входове.....поялник дори не съм виждал на живо...  |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 19:16 Заглавие: |
|
|
..."нищо не разбирам от електроинка колеги" - Това изречение в този форум ми звучи странно  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 19:21 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | ..."нищо не разбирам от електроинка колеги" - Това изречение в този форум ми звучи странно  |
Е, чак пък не е толкова странно и страшно.
Добре е обаче, че при сравнително ясно сформулиран въпрос само с няколко поста се намери вярно решение.
Нали за това са публичните форуми?
Да считаме темата за приключила. |
|
|
 |
|