| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
J o r o Гост
|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 22:30 Заглавие: Галваничен трансформатор (галванизатор) и т.н. - продажба? |
|
|
Здравейте!
Попаднах от google във вашия форум, при търсене за "галваничен транформатор" (така ми казаха от сервиза да търся). Интересувам се откъде мога да закупя тази чудесия, за да мога безпроблемно да използвам уредба на 15 години вързана с компутар, без да стане гаф с уредбата. Тоест за да предпази уредбата е този галванизатор, поне така ми го обясниха.
Бихте ли да ми казали откъде може да бъде закупена тази "чудесия" в София?
Благодаря предварително и приятна вечер! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 22:37 Заглавие: |
|
|
Или Вие не сте разбрали за какво иде реч,или не са Ви обяснили както трябва ,но по всяка вероятност става дума за разделителен трансформатор който разделя галванически уреда от захранващата мрежа. |
|
|
 |
J o r o Гост
|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 22:44 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | Или Вие не сте разбрали за какво иде реч,или не са Ви обяснили както трябва ,но по всяка вероятност става дума за разделителен трансформатор който разделя галванически уреда от захранващата мрежа. |
Аз какво казах?!
Мисля, че говорим за едно и също нещо, но откъде може да се закупи. Просто не знам какво представлява. Като баща пред родилка съм. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
| Представлява обикновен трансформатор на който и двете намотки (първичната и вторичната) са за 220 волта,може да се намери по магазините за електронни елементи,а галванизатора има повече общо с химията ,и по малко с електрониката. |
|
|
 |
J o r o Гост
|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 22:53 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | Представлява обикновен трансформатор на който и двете намотки (първичната и вторичната) са за 220 волта,може да се намери по магазините за електронни елементи,а галванизатора има повече общо с химията ,и по малко с електрониката. |
А аз се чудя после защо в Уикипедия попаднах на линк с химичната таблица на Менделеев.
Просто ми трябват 1-2 магазини.
Живея в гората, а тук магазини няма.
Кажете 2 адреса, ако е удобно.
Благодарим! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 22:58 Заглавие: |
|
|
| Живея по близо до Варна,и се снабдявам с материали оттам,а за София не мога нищо да отговоря,но колеги от София сигурно ще помогнат. |
|
|
 |
J o r o Гост
|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 23:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря за помощта fikret!
Другия месец на плажа, имаш бира от мен. И честита ти 1 година във форума (Регистриран на: 05 Май 2005).
И кьлиежки да се отзоват, пак няма да откажа.
Благодаря. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 23:05 Заглавие: |
|
|
| Сърдечно благодаря за напомнянето. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 23:40 Заглавие: |
|
|
| A може да са имали предвид разделителни трансформатори за аудиосигнала - така или иначе на входа уредбата най-вероятно има захранващ трансформатор - не виждам смисъл да се дублира ? Лошото е че хубавите такива трансформатори са скъпи . Като идея - можете да пробвате разделителни трансформатори от стар телефон или телефонен модем - вършат много добра работа. А между другото не виждам какъв проблем може да имате със старата уредба и връзването и с компютър за да се наложи използването на всичко написано по-горе |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 7:00 Заглавие: Re: Галваничен трансформатор (галванизатор) и т.н. - продажб |
|
|
| J o r o написа: | | Интересувам се откъде мога да закупя тази чудесия, за да мога безпроблемно да използвам уредба на 15 години вързана с компутар, без да стане гаф с уредбата. |
Би ли обяснил малко по-разбрано каква точно е целта на упражнението?
Аудио от компЮтъра да се подаде към уредбата на 15 години или да?
Че нещо мненията взеха да сочат към "девета глуха". |
|
|
 |
|