| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост Гост
|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 22:46 Заглавие: Два въпроса за работа с печатни платки |
|
|
| До сега съм запоявал само на саморъчно изработени платки, обаче сега ми се налага да наситя една фабрична платка. Единият ми въпрос е ако почиствам остатъците от колофон с коресилин има ли опасност да се увреди солдер-маската? Другия ми въпрос е каква трябва да бъде температурата на поялника при използване на тинол 60/40? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 23:26 Заглавие: Re: Два въпроса за работа с печатни платки |
|
|
| Гост написа: | | До сега съм запоявал само на саморъчно изработени платки, обаче сега ми се налага да наситя една фабрична платка. Единият ми въпрос е ако почиствам остатъците от колофон с коресилин има ли опасност да се увреди солдер-маската? Другия ми въпрос е каква трябва да бъде температурата на поялника при използване на тинол 60/40? |
1. Не ползвай колофон;
2. Зависи от другите прибавки и от флюса в самия тинол. Този на Комет с нископроводимия флюс е рядко лайно и иска 375 градуса. В МТ1 продаваха далеч по-добър и с него DIP го работех на 325, а SMD на 275;
3. Ако все пак ти трябва да чистиш нещо то го премахни механично и после леко нагрей мястото с поялника. Ако още по-чисто искаш да стане мини го със спирт за горене.
4. Регистрирай се ... по-готино ще е и за теб и за четящата те паплач. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 8:45 Заглавие: Re: Два въпроса за работа с печатни платки |
|
|
| Vaklin написа: |
4. Регистрирай се ... по-готино ще е и за теб и за четящата те паплач. |
Нямам думи!  _________________ home studio |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 10:18 Заглавие: |
|
|
просто самоирония не се , а пък е и ГОШОВДЕН ! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 11:15 Заглавие: |
|
|
Чисти с коресилин и да не ти пука!Солдер-маската няма да се увреди,поне аз такъв случай нне съм имал.Спирта като се изпари ще остави гадни бели петна.30(тридесет) години чистя платките само с коресилин и досега фал не е ставал. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 20:34 Заглавие: |
|
|
Относно въпроса за чистенето съм фен на ИЗОПРОПИЛЕНОВИЯ СПИРТ. _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 20:42 Заглавие: |
|
|
| nafo написа: | | Относно въпроса за чистенето съм фен на ИЗОПРОПИЛЕНОВИЯ СПИРТ. |
За да сме точни, въпросния алкохол е ИЗОПРОПИЛОВ. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 11:34 Заглавие: |
|
|
А стига бе!Откъде се снабдявате с тези иновационни чудеса? И да не забравя да питам-за банкет това нещо става ли  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 13:50 Заглавие: |
|
|
От Химически магазин....Не съм го пробвал за банкет, че като гледам как чисти платки да не ме прочисти и мен  _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 20:42 Заглавие: |
|
|
Изоппропиловият алкохол е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО отровен! Прониква и през кожата! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|