Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Свързване на аудио системи към РС

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Pirogov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 25, 2009 15:03    Заглавие: Свързване на аудио системи към РС Отговорете с цитат

Здравейте Very Happy Не знам дали точно тук е мястото да задавам такъв въпрос,но имам нужда от компетентно мнение. Имам си уредба която съм свързал към компютъра и сега съм намислил да си закупя една система за домашно кино 5.1 (туба с вграден усилвател и 5 говорителя ) и с един двойник (сплитер) да ги свържа заедно към компа ... Very Happy И ето въпроса ми - ще стане ли Ще свири ли уредбата със същата сила? Rolling Eyes Благодаря предварително Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mrProper
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 29, 2009 13:04    Заглавие: Re: Свързване на аудио системи към РС Отговорете с цитат

Здравей,
Предвид факта, че все още никой не е отговорил и начина, по който е зададен - вероятно да, тук е мястото на въпроса ти Very Happy .
Сега сериозно, тъй като имам известен опит в тази област, ще се опитам да помогна... доколкото мога.
Първо какво имаш предвид "уредба", която си свързал към компютъра? Ако имаш предвид, че аудио-изхода от компютъра си го свързал към мини/миди система - мисля че е безсмислено това, което се опитваш да направиш, тъй като системата, която имаш в момента и домашното кино, което мислиш да вземеш, служат за едно и също нещо.
В твоя случай - забравяш за уредбата (която вероятно има касетен дек в повече от една система за домашно кино), избираш и си вземаш една системка за домашно кино от някой от техно-магазините като гледаш да има повечко входове (за съжаление болшинството са оскъдни от към аудио входове - някой друг микрофонен и това е) и към нея включваш компа през SPDIF-а.

По-добрия вариант е да вземеш отделно АВ-ресивър и 5 колони + суб, но тогава вече бюджетът скача много - зависи за какво си се подготвил.

Модерирано от RC
Следващият ти пост при който използваш бутона за отговор ще бъде пратен в небитието.
Считай се персонално и официално предупреден.

Тази точка от правилата ми е убягнала Embarassed Съжалявам за което...

Последната промяна е направена от mrProper на Пон Авг 31, 2009 1:54; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 29, 2009 17:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Вход/изходите по принцип трябва да стандартизирани. Виж си в упътването към уредбата, звуковата карта (или каквото там искаш да включиш) указаните нива на сигнала. В mV или V (мили вотл респ. волт) би трябвало да са дадени. Доколко това наистина е изпълнено зависи от производителя. Паралелно включване на два входа към един изход може само ако вътрешните им съпротивления (указани в омове) го допускат. Ако не, пак ще свири, но без съгласуване се влошава качеството на сигнала. В случай че не чуваш влошаване може и без, но по принцип е по-добре със.

При номинален сигнал на входа и правилно съгласуване получаваш номинална мощност на изхода. Силата на звука обаче е зависима както от входния сигнал и усилването/мощността на усилвателя както и от параметрите на колоните - импеданс, мощност, чувствителност.

Грубо казано е това. Както виждаш въпроса ти е много теоритично/общо зададен и на базата на (вероятните) ти познания няма да получиш задоволителен отговор.

Т.е. купувай каквото ти харесва (има риск но нямаш голям избор) и в краен случай чрез (по едно) тримерче за всеки вход (примерно в една малка кутийка директно на кабела/ите) ще намалиш сигнала на входа на този усилвател, който свири по-силно. Та ако има проблем казващ какви са параметрите на вход/изходите и ще помогнем за тримерчето. Гаранции никакви!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети