|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Pirogov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 25, 2009 15:03 Заглавие: Свързване на аудио системи към РС |
|
|
Здравейте Не знам дали точно тук е мястото да задавам такъв въпрос,но имам нужда от компетентно мнение. Имам си уредба която съм свързал към компютъра и сега съм намислил да си закупя една система за домашно кино 5.1 (туба с вграден усилвател и 5 говорителя ) и с един двойник (сплитер) да ги свържа заедно към компа ... И ето въпроса ми - ще стане ли Ще свири ли уредбата със същата сила? Благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mrProper Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 29, 2009 13:04 Заглавие: Re: Свързване на аудио системи към РС |
|
|
Здравей,
Предвид факта, че все още никой не е отговорил и начина, по който е зададен - вероятно да, тук е мястото на въпроса ти .
Сега сериозно, тъй като имам известен опит в тази област, ще се опитам да помогна... доколкото мога.
Първо какво имаш предвид "уредба", която си свързал към компютъра? Ако имаш предвид, че аудио-изхода от компютъра си го свързал към мини/миди система - мисля че е безсмислено това, което се опитваш да направиш, тъй като системата, която имаш в момента и домашното кино, което мислиш да вземеш, служат за едно и също нещо.
В твоя случай - забравяш за уредбата (която вероятно има касетен дек в повече от една система за домашно кино), избираш и си вземаш една системка за домашно кино от някой от техно-магазините като гледаш да има повечко входове (за съжаление болшинството са оскъдни от към аудио входове - някой друг микрофонен и това е) и към нея включваш компа през SPDIF-а.
По-добрия вариант е да вземеш отделно АВ-ресивър и 5 колони + суб, но тогава вече бюджетът скача много - зависи за какво си се подготвил.
Модерирано от RC
Следващият ти пост при който използваш бутона за отговор ще бъде пратен в небитието.
Считай се персонално и официално предупреден.
Тази точка от правилата ми е убягнала Съжалявам за което...
Последната промяна е направена от mrProper на Пон Авг 31, 2009 1:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 29, 2009 17:37 Заглавие: |
|
|
Вход/изходите по принцип трябва да стандартизирани. Виж си в упътването към уредбата, звуковата карта (или каквото там искаш да включиш) указаните нива на сигнала. В mV или V (мили вотл респ. волт) би трябвало да са дадени. Доколко това наистина е изпълнено зависи от производителя. Паралелно включване на два входа към един изход може само ако вътрешните им съпротивления (указани в омове) го допускат. Ако не, пак ще свири, но без съгласуване се влошава качеството на сигнала. В случай че не чуваш влошаване може и без, но по принцип е по-добре със.
При номинален сигнал на входа и правилно съгласуване получаваш номинална мощност на изхода. Силата на звука обаче е зависима както от входния сигнал и усилването/мощността на усилвателя както и от параметрите на колоните - импеданс, мощност, чувствителност.
Грубо казано е това. Както виждаш въпроса ти е много теоритично/общо зададен и на базата на (вероятните) ти познания няма да получиш задоволителен отговор.
Т.е. купувай каквото ти харесва (има риск но нямаш голям избор) и в краен случай чрез (по едно) тримерче за всеки вход (примерно в една малка кутийка директно на кабела/ите) ще намалиш сигнала на входа на този усилвател, който свири по-силно. Та ако има проблем казващ какви са параметрите на вход/изходите и ще помогнем за тримерчето. Гаранции никакви! _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|