Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Траф..

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Нед Май 14, 2006 17:15    Заглавие: Траф.. Отговорете с цитат

Имам две стари озвучителни колони.Не съм сигурен за произхода им но мисля че са български или респром к3-25.Високи и сиви.Та вътре в тях има някакъв траф.Нямам представа какъв но се питам дали някой
има такива че да ме светне - да ми каже става ли да се захрани нещо с него?
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Май 14, 2006 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако са от улично озвучаване,трафа вътре е понижаващ.Едва ли ще стане директно да захранваш нещо с него.все пак,ако има записани данни на него,може да се сметне да или не Idea

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Май 15, 2006 14:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да провериш,някои имат изводи на първичната за 240 волта,други имат само 30,60,120...ако твоите имат спокойно можеш да захранваш нещо до 20-тина вата.Друг вариант е да откриеш най високоомната първичка,да я захраниш на 220 волта през амперметър и бушон 0.5 А.Ако ти покаже консумация 25-40мА на празен ход ще става за мрежов,ама ако изгори бушона -няма и много внимавай с тия експерименти ампермера трябва даможе да мери променлив ток и най напред го спожи на обхват 10А и нищо не пипай докато включваш...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети