| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fatak Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 17:51 Заглавие: проблем с HP DESKJET 3820 |
|
|
ами значи подариха ми един чисто нов принтер от горепосочената марка , защото не работи.Проблемът е следният.Включвам , всичко точно, засича го писи-то -но не може да се инсталира съответният драйвер, дава грешка в копирането на няколко файла , а лампичката за хартия мига, предвид, че има хартия , захваща си я , върти я ....като отворя капака за да сменя главите (смених ги в последствие), държачът на главите не се придвижва в средно положение , а си остава в десния ъгъл на рампата.В момента нямам отверка тип звездичка , но тази вечер ще си взема...идеята ми е -ако някой е имал подобен или същия проблем -нека сподели как мога да го оправя този принтер ( ако е нещо не дотам голямо като повреда )...и още нещо -дали може евентуалното неправилно комуникиране с писито да идва от там , че използвам USB , а не LPT cable...държачът не се придвижва дори при изключено състояние на принтера от компютъра.
Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 18:09 Заглавие: |
|
|
След като твърдиш, че е нов - има ли книжка с него?
Ако - да, то там трябва да е описан кода на грешката (мигането).
И в автономен режим държачите на касетите би трябвало да се придвиждат при отваряне на капака.
Ако не- поразрови се из нета за описание.
Това: | Цитат: | | дали може евентуалното неправилно комуникиране с писито да идва от там , че използвам USB , а не LPT cable... | не го разбрах съвсем
Не виждам начин ако въпросния интерфейс (и куплунг) не е предвиден, ти да успееш да го ползваш.
Явно имаш и проблем с драйверите, но за сега не си опрял все още до тях. Те ще се намерят. |
|
|
 |
fatak Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 19:25 Заглавие: |
|
|
ами съжалявам -все още не съм дипломиран инженер и ми липсва малко от речника:) ....книжка има , разбира се ...вътре не е описана съотвтетната грешка ...свързах се с HP online -и ще чакам отговор....предполагам , че проблемът може и да има механично естество...ще се поразровя ...благодаря!
П.П. А относно тази глупост , която съм написал за кабелите -имах предвид -че принтерът е с двоен интерфейс -но аз съм го пробвал, и е работил само на USB. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 19:37 Заглавие: |
|
|
След като има и двата интерфейса (не е рядко срещано явление), то принтера трябва да работи както по единия, така и по другия (със съответните кабели и драйвери!).
Не знам как си търсил грешката, но нещо в ръководството за грешки споменава ли се?
Не може да няма нищо написано по този повод! Светодиодите са поне 2 (понякога - три) и с тяхна помощ в подобни ситуации се опитват нещо да ти кажат. Не вярвам да няма нищо по този повод в мануала. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 16, 2006 12:44 Заглавие: |
|
|
| Почисти с спирт контактните площадки на главите и на принтера и опитай пак дали ще се промени нещо. |
|
|
 |
Nedelcho Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 23:18 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | като отворя капака за да сменя главите (смених ги в последствие), държачът на главите не се придвижва в средно положение , а си остава в десния ъгъл на рампата |
Имал съм подобен, ако не и абсолютно същия проблем.
Ще се наложи да поработиш с отверката и каноколит.
1. Разглобяваш принтера
2. оглеждаш внимателно ремъка, който движи главата къде точно е хванат с малка пласмасова планка за каретката "рампата".
3. Още по- внимателно залепяш с каноколита счупената планка към каретката.
Всичко това е ако дефекта е същия както при мен - ремъка се движи а главите си стоят в дясно  _________________ Няма невъзможни мисии. Всичко е въпрос на време! |
|
|
 |
elf Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:53 Заглавие: |
|
|
Някои модели на HP са много "твърдоглави" по отношение на драйверите.
Често се налага ръчна инсталация и то не на оригиналния драйвер. Все пак това не обяснява проблема с придвижването на главите до позиция за смяна. Понякога се получава залепване на мастилниците. |
|
|
 |
|