Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какви говорители ми трябват за звук 5.1?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Hacko_RS
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 13, 2004 13:24    Заглавие: Какви говорители ми трябват за звук 5.1? Отговорете с цитат

Взех си наскоро дъно което поддържа звук 5.1 - аналогово, през Line in, Line Out и Mic. Но не ми ясно какви говорители трябва да използвам за left/right и left-rear/right-rear. Пищялки ли да бъдат само или да бъдат пищялки със среди? За subwoofer-a - ясно.

Също така искам да попитам какви стъпала да използвам за тия канали (left/right и left-rear/right-rear) - по принцип сега усилвателя ми е със 70W стъпало което ще сложа на subwoofer-a, но има ли смисъл да слагам 70W за тези канали при условие че не трябват кой знае какви мощности за тях? Колко ще е достатъчно?
Гост
Гост

МнениеПуснато на: Пон Авг 16, 2004 12:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Хора, давайте идеи.
Върнете се в началото
друг гост
Гост

МнениеПуснато на: Пон Авг 16, 2004 13:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Винаги е по-добре да има и средни честоти. Ако баса ти е 70 W, за останалите е достатъчно по 20-30 W. Изобщо, поразходи се из фирмите правещи такива устройства и ще си отговориш сам.
Върнете се в началото
joro101
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

dobre e da se pokrie celiqt 4estoten obxvat mo6nosta na syraundite moje
da ne e mnogo visoka primerno 10 vata na kanal. ima govotiteli s 6iroka 4estotna lenta ptimerno ot 80hz do 16000hz te sa osobenno podxodq6ti za celta. kato se otrejat niskite 4estoti na tykyv govoritel do okolo 300hz s kondenzator, koito moje da e elektroliten no nepolqren primerno okolo 50mF mo6tonosta im se povi6ava zna4itelno
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети