Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DK стандарт на SHARP 37GQ-20S

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 7:09    Заглавие: DK стандарт на SHARP 37GQ-20S Отговорете с цитат

Здравейте!
Телевизорът е нов испанско производство.В него успях да разчета само центр. процисор M220A0228 .На видео проц.има залепена здраво пластина за охлаждане.Входа в сервиз става,като при изкл. тв се задържа VOL- и P- итогава се вкл. от мр.бутон,но от там не успях да открия опция за акт. на другия стандарт.Някой преустроивал ли е такова чудо?
П.Петров
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 8:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам сервизното описание на телевизора,аз лично не успях да направя двата стандарта едновременно/досега само един колега пише в Интернет че е успял да го направи програмно,но по неговия начин не става/.Изпращам Ви сервиза.
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 9:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Ти Митко!Налага се да ме няма за няколко часа като се върна,ще видя какво си ми пратил и дали мога се пребори с този проблем.
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 20:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Dima, много се съмнявам че човека който твърди че е пуснал двата стандарта е успял въобще. Аз също обърнах нета и опитах какво ли не но двата стандарта неможах да подкарам заедно. А и в сервизното нямаше доста неща опоменати но кой знае какви времена ще дойдат, може и да имаме късмет. Laughing

е по тази таблица се избират адресите и се сменят за съответния стандарт но нестава - малко ни е инфото за сега.

Последната промяна е направена от cdi на Пет Авг 27, 2004 20:33; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също се съмнявам че е успял,но е възможно да е била някаква друга модификация /или и аз не знам/,но пробите ми отнеха много време и нищо не стана,но не обичам да давам окончателни мнения.Мисля че темата е дискутирана и друг път на този форум или на форума на NBS не си спомням,но ако се използва "търсене" би могло да се спести доста време и труд.
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

За модификацията маже и да си прав Rolling Eyes
Върнете се в началото
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

ДИМА в руския форум има запитване за този модел от 20 август и то от българин доколкото му гледам емела то на Любомир от Благоевград.Предполагам че ти си му изпратил сервизното описание и дали ти се е обадил какъв резултат е постигнал а ако не си ти то значи друг му е дал информация.КОЦЕВ.
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 29, 2004 11:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Dima, благодаря ти много за описанието, което си ми изпратил. Аз също не успях да се справя нормално, но го подкарах с обикновен конвертор и сменен ПАВ. Проблемът при мен възникна от това, че вътре беше наплескан с много силикон и беше трудно да се разгледа по-добре. Аз открих под силикона кръга за 5.5MHz и веднага тръгна. Така че още веднъж благодаря и не се наложи да се мъча много. С квазипаралел вероятно ще стане по-добре, но поради липса на такъв го оставих в този вариант. Отговарям ти сега, защото отсъствах.

Петър Петров
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети