| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 14:11 Заглавие: Дъмп за Tv TELEFUNKEN MP 148 |
|
|
Тв. през доста "колеги" е минал,и сега е мой ред .По думите на клиента след последният ремонт тв. е паботил 2 дена,след което е спрял да помни канали,и в последствие съвсем е спрял.Казали са му ,че е сменена паметта.Старичък е тв. но съм решил да си помъча с него.
проц.ST6392
вид. TEA5040
А сменената памет ,чесно казано не я виждам.Ако някой знае каква е,а и ако има някое бинче за нея,ще съм благодарен |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 14:28 Заглавие: |
|
|
Тоя процесор е с вътрешна памет-не са базикай! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 16:12 Заглавие: re |
|
|
| Не се шегувам.Просто не съм се сблъсквал с такъв проц.Щом е вътрешна паметта какво се прави?Проблема с помненето разрешим ли е? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 16:21 Заглавие: |
|
|
Трябва да има акумулатор някъде покрай него-жив ли е?
На задния капак пише точно кое ти е шасито,че с тоя процесор иTDA5040 има няколко шасита-TX нещоси _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 16:57 Заглавие: re |
|
|
| Акум. няма. На капака пише RC1124,TX 90.Клиента ми донесе схама на телевизора.Там също не открих акумулаторче. На схемата пише Chassis 318 B. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 17:34 Заглавие: |
|
|
С кой чип е захранването направено?Нещо сте омотали работата-
Ако е с TEA2261 значи говорим за шаси TX90
Ако е с транзистори и мощния е S2000A говорим за Телефункенско шаси 318.
Сега в момента телевизора работи и проблема му е само че не ще да помни така ли или хич не тръгва? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 18:11 Заглавие: re |
|
|
| На шасито на тв. пише ТХ 90.Захранването е сТЕА 2261, BUT12A. Но на схемата която ми донесе клиента пише 318 B.На същата има различни варянти,явно е основна сглобена с различни модули.Телевизорът в момента работи перфектно.Помни програми,тръгва,спира и т.н.т.Но клиента твърди ,че до ден два ще спре да помни,и няма да тръгва въобще.Искам да съм подготвен когато стане това. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 18:21 Заглавие: |
|
|
Значи 100% е TX90.Остави го да си работи при тебе и го наблюдавай за няколко дни.Възможно е и да има малки деца и да щракат безразборно и да са го заключвали веднъж дваж и затова да е спирал да запаметява и да го е мъкнал по майстори.Спирането обаче хич не се връзва с този сюжет.
Огледай за кофти спойки покрай процесора,лошото е че накрая може да излезе самия процесор.
В краен случай ако опре до процесор-все си мисля че има вариант ако се панагрее и му се сложи ламаринка да се оправи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 18:27 Заглавие: ре |
|
|
И аз си мисля ,че може да мине с ламаринка(като фунайчетата) но времето ще помаже За сега е това.Благодаря за инфото колега. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 20:49 Заглавие: |
|
|
Понаблюдавай го телевизора,ако нема още да си го взима клиента и после пиши резултати.Много невероятни за вярване процесори съм оправял с тия методики.Имам Филипсови TMP най-вече от G90 шаси
(зелената графика,60програми,подобни на "бананите",ама са до 21 инча)които съм ги лекувал така преди повече от 5 години и още си бачкат.Скоро и едно VCU на Салора така оправих.
Сиромах клиент-кара майстора да бъде "жив дявол"  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|