| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dna Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 12:31 Заглавие: Търся схема за защита на LAN карта |
|
|
| Търся схема за защита на LAN карта |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
|
|
 |

|
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 20, 2006 23:19 Заглавие: |
|
|
за въпроса на схемата "във всички карти ли има такива трансформатори" - има.
TVS диодите (Transient Voltage Suppressor) са си точно на място и обират напреженията индуцирани от гръмотевици.
Варианти 2-6 са безсмислени, т.к TVS диодите са си двупосочни сами по себе си. Отделно ако ще слагаш TVS между проводниците на една двойка трябва да е за малко напрежение - 2-3 волта - т.к. по стандарт между + и - имаш +/-1Волт.
Освен това ако транзиентите не са към "земя" се губи смисълът, т.к. ако потенциала на кабела спрямо твойто заземяване превиши пробивното на трансформатора ще ти влезе в ПС-то.
........ има още доста въпроси... ама и аз не съм много навътре с тия защити... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
|
|
 |
EveLin Активен потребител

Регистриран на: 26 Мар 2006 Мнения: 76 Местожителство: От отбора на Bojilov съм :)
|
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 8:08 Заглавие: |
|
|
EveLin,
Това, че неомонтана предлагат гръмозащита, не означава, че това е перфектното решение. Не се засягай, но смятам, че такъв тип реклама е по-скоро за лични съобщения.
vstoykov,
При свързване на схеми за гръмотевична защита зануляването е най-важното нещо, без него индуцираните токове (напрежения) просто няма накъде да се оттекат , варианта без доброто зануляване на компютъра просто е несъвместим с такава защита. Сега си представи, че по време на гръмотевична буря компютъра не е занулен правилно и има гръморазрядник или напрежението пробие в лан-картата. Ако в този момент случайно си се подпрял на корпуса на ПС-то веригата се затваря през теб!
Ако не осигуриш добро зануляване/заземяване на ПС-то нищо не правиш. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
EveLin Активен потребител

Регистриран на: 26 Мар 2006 Мнения: 76 Местожителство: От отбора на Bojilov съм :)
|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 10:38 Заглавие: |
|
|
| Абе хора, кога ще спрете да се заяждате с мен? Каква реклама правя бе, аз нямам нищо общо с тая фирма. Просто човека се интересува, а аз му показвам каквото знам и той си има собствено мнение и той ще си реши какво ще прави. А това за зануляване и заземяване се учи в трети клас, така че не се прави на многознайко. |
|
|
 |
|