|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikibol Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 10:29 Заглавие: Свързване на ел.двигател монофазен/трифазен |
|
|
| Имам ел. помпа за напояване. Наскоро ми се наложи да е сложа но с учудване разбрах, че тя е трифазна. В местото нямам трифазен ток. Има ли вариант свържа помпата към монофазната ел. мрежа и какъв е той. Ако можете да ми обясните малко по подробно тъй като не съм много запознат със схематичните знаци. Благодаря ви предварително. Много здраве, щастие и късмет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 12:54 Заглавие: |
|
|
Следното важи за двигател предвиден да работи на 220 В в триъгълник и 380 В в звезда.
Начина на звързване е в атача. За звезда свързването е аналогично. Кондензаторът може и да се свърже и от другата страна в зависимост от желаната посока на въртене. Пусковият кондензатор се свързва паралелно на работния само докато се развърти двигателя.
Работен кондензатор:
При свързване в звезда:
Cp=2800.Р/1,73.U2.ŋ.cos φ
При свързване в триъгълник:
Ср=4800.Р/1,73.U2.ŋ.cos φ
Пусков кондензатор
Сп=2,5-3 Ср
Мощността е: Рмонофазно=Ср.(0,45-0,5)Р трифазно
Надявам се да не съм объркал нещо |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 13:46 Заглавие: |
|
|
| Направо си е така а в моя attach е клемната кутия - предполагам и на тази помпа изглежда така |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|