| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 9:00 Заглавие: Кабел за USB? |
|
|
Такаа значи имам един апарат който може да снима като WEB камера с перфектно качество , но клиповете ги прави без звук .Таа искам да направя USB кабел и ще стане ли от кабел за LAN (на него пише FTP Cabble или нещо такова) 25-30 метра е , той е с 8 кабела едножични (5 за USB-то и 2 за звук и един артисва).Ще си купя един удължител за USB за по 5 лв за дет от едната страна е букстата е мъжка а от другата женска.
Ако ще стане от лан кабел USB кабел без да се загуби връзката кажете да знам дали да си купя удължителя  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 9:23 Заглавие: |
|
|
| Мисля че ще ти се намали много сигнала на тази дължина, аз лично съм пробвал до 5 метра максимум, след това ти трябва активен хъб. |
|
|
 |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 10:24 Заглавие: |
|
|
ее 5 метра са малко на мене ми треат за да снимам из целата къща  |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 10:38 Заглавие: |
|
|
| LinuX написа: | ее 5 метра са малко на мене ми треат за да снимам из целата къща  |
И аз бях взел 2х5м удължителя но не проработи, с единия само е добре но с двата няма сигнал. |
|
|
 |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 10:51 Заглавие: |
|
|
ооохооо а аз за 25 метра си мечтая  |
|
|
 |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 11:05 Заглавие: |
|
|
е те тва е:
| Код: | Q1: How long of a cable can I use to connect my device?
A1: In practice, the USB specification limits the length of a cable between full speed devices to 5 meters (a little under 16 feet 5 inches). For a low speed device the limit is 3 meters (9 feet 10 inches).
Q2: Why can't I use a cable longer than 3 or 5m?
A2: USB's electrical design doesn't allow it. When USB was designed, a decision was made to handle the propagation of electromagnetic fields on USB data lines in a way that limited the maximum length of a USB cable to something in the range of 4m. This method has a number of advantages and, since USB is intended for a desktop environment, the range limitations were deemed acceptable. If you're familiar with transmission line theory and want more detail on this topic, take a look at the USB signals section of the developers FAQ.
Q3: How far away from a PC can I put a USB device?
A3: With the maximum of 5 hubs connected with 5m cables and a 5m cable going to your full speed device, this will give you 30m of cable (see section 7.1.19 for details). With a low speed device, you will be able to get a range up to 27m, depending on how long the device's cable is. With a straightforward cable route, you will probably be able to reach out 25m or so from the PC.
Q4: I need to put a USB device X distance from my PC. What do I do?
A4: If X is less than 25m or so (see previous question), buy a bunch of hubs and connect them serially with 5m cables. If you need to go farther than that, put another PC, or maybe a laptop, out where you need the device to be and network it with the first PC using something that's intended to be a long-range connection, such as Ethernet or RS-485. If you need to use nothing but USB, consider using USB based Ethernet adapters to hook the PCs together. |
|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 15:18 Заглавие: |
|
|
| Със по бавни устройства връзката била на по-малко разстояние. Ама ако са бързи а работят на по-ниска скорост ще се увеличи разстоянието. Проблема предполагам е в паразитните капацитети и високата честота на сигналите. Така е при СОМ портовете по-ниска скорост(честота) по-голямо разстояние. Със ширмовани(коаксиални) кабели трябва стане по-надалеч. |
|
|
 |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 27, 2006 10:54 Заглавие: |
|
|
е ок  |
|