| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJMLADEN Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 12:35 Заглавие: ТОНКОЛОНИ ЗА DJ |
|
|
| ИМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА СИ НАПРАВЯ ТОНКОЛОНИ 600 W БАСИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА РАБОТА МОЛЯ ПОСЪВЕТВАИТЕ МЕ...... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 14:18 Заглавие: |
|
|
Очевидно ,ще е необходима повече информация за помещението или открито пространство което ще се озвучава тип на музиката като гледам май искаш само нискочестотно тяло кажи горедолу какво къде ще пускаш с какво ще храниш и какви са ти очакванията и бюджета и със сигурност ще имаш смислени съвети
По добре си ИЗКЛЮЧИ CAPS LOCK-а защото така викаш  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 14:20 Заглавие: |
|
|
its my изчистих temporary internrt files извинявам се _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
MLAD Гост
|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 19:40 Заглавие: ВЪПРОС |
|
|
От такива колони имам нужда защото имам 400 W 2 тонколони и др 2 по 300 w ще правя музикална стена за открито DJ съм и озвучавам но нямам познания в озвучаването много така че помагай с съвети
стъпалото ми е 2 по 500 W на канал...как да ги навържа колоните
8 ома е стъпалото |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 19:45 Заглавие: Re: ВЪПРОС |
|
|
| MLAD написа: | От такива колони имам нужда защото имам 400 W 2 тонколони и др 2 по 300 w ще правя музикална стена за открито DJ съм и озвучавам но нямам познания в озвучаването много така че помагай с съвети
8 ома е стъпалото |
Съмнявам се, че си Ди Джей, щом не можеш да си свържеш колоните към стъпалото..... |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 20:29 Заглавие: |
|
|
е зависи то и аз вкъщи се правя на диджей с трактор диджей ама... поне си вървам колоните  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Май 09, 2006 13:59 Заглавие: |
|
|
Koлоните по колко ома са ? Ако са по 4 ома трябва да се свържат последователно. Така всяка колона трябва да свири с 250 W което би трябвало да те устройва и да няма проблем...
Свързвай първо единия канал, и ако нещо баса заглъхва размени двата проводника на едната колона. Сега ги откачи направи същото и с другия канал. Сега вече включи и първия канал, ако пак заглъхва баса размени двата проводника на единя от каналите които отиват към колоните. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 09, 2006 14:36 Заглавие: Re: ВЪПРОС |
|
|
| MLAD написа: | | DJ съм и озвучавам но нямам познания в озвучаването |
Да, над 90% в държавата ги е хванал принципът на Питър. Още един който се опитва да прави нещо без познания. То едва ли си и DJ понеже нямаш D и грамофон. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 20:29 Заглавие: Re: ВЪПРОС |
|
|
| MLAD написа: | От такива колони имам нужда защото имам 400 W 2 тонколони и др 2 по 300 w ще правя музикална стена за открито DJ съм и озвучавам но нямам познания в озвучаването много така че помагай с съвети
8 ома е стъпалото |
Ако каналите на стапалото и импеданса на колоните са еднакви няма проблем просто свързваш колоните към стапалото.Ако примерно канала на стапалото е 4 ома, можеш да спаралелиш две колони по 8 ома на един канал на спапалото.В случая ще сваржеш една колона кам един канал на стапалото.Ако са ти по малко мощни колоните от стапалото, няма да усилваш толкожа много и пак ще си работят колоните.
P.S. И аз като почнах да се занимавам с тези работи, си нямах и понятие как примерно да се балансира един оркестар, но се научих.На кои инструмент какви корекции да се направят каде да сложа хал но с работата и с времето се научаваш. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 21:42 Заглавие: |
|
|
| Това с басите за открито най не обичам да коментирам .Ако имаш 600 W високоговорители ( задължително 18 " , 8 ом ) ти трябва сериозен усилвател( 2 х 800 W / 4 Om ) и нещо ( примерно някакво DSP ) с което да отрежеш честотите под 35- 40 Hz и над 100 - 120 . Задължителни са и лимитерите . Техно музиката е пагубна за басовите говорители . Преди седмица озвучавах една дискотека и даже не разбрах как ( и с какво ) DJ -я издумка 4 бр. 18" 500 W баса .Ако искаш пиши П.М. за да не пълня форума с глупости . За финал за себе си вече съм го решил - питам каква музика ще се пуска .Чуя ли " техно от компютър " ( разбирай смотани МР3 ) - най-малко 8 колони с по 2 баса ( за помещение не по-голямо от 300 квадрата ) . Успех . |
|
|
 |
|