| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vvladi Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 15:16 Заглавие: Проблем със Студио - 3 |
|
|
| Значи немога да разбера откаде ми вкарва бучене в единиа канал и то се появява това бучене след 5 10 мин работа на усилвателя. От какво може да е проблема краините транзистори са здрави и..... Немога да измисля нищо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vvladi Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 15:43 Заглавие: |
|
|
| И ще съм благодарен ако ми каже някои откаде да си изтегля схемата на усилвателя |
|
|
 |
vvladi Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
| Също така и звука се променя много.Вискоките по4ват да съскат и баса много да пращи изобщо получава се голямо изкривяване на звука |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2005 17:44 Заглавие: |
|
|
Вероятно ти се променя тока на покой или нещо излиза от режим.Схемата е като на СТУДИО 2 и мисля че я има във файлообменника .Там по горе с червените букви "Service Manuals" Ако смяташ че няма да се справиш сам потърси компетентен приятел или го занеси на някой колега.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
vvladi Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2005 20:36 Заглавие: |
|
|
| Благодаря. И се оказа че е от това реголирах от тримерите токовете и се оправи работата поне засега |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 6:56 Заглавие: |
|
|
Пипни транзисторите отзад данеби да си го вдигнал много защото може и да го опукаш.На празен ход без музика трябва леко да са топли.Но за по прецизно трябва мултицет  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 21:45 Заглавие: ПРОБЛЕМ С УСИЛВАТЕЛ СТУДИО 2-35ВТ. |
|
|
| С единя тример се регулира начален ток=35-40мА на мястото на плюсовия предпазител,а с другия дрейфа на нулата-постоянното напрежение в товара без сигнал на входа, да е колкото се може най-ниско около нулата или около 10 МИЛИВОЛТА.За любителски усилватели е допустимо до 100миливолта,а професионалните-не повече от10.Бученето може да идва и от предусилвателите-възбуждането по висока честота често се явява и като бучене.Винаги намаляй корекцийте с 10%,защото се възбужда. |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 22:42 Заглавие: |
|
|
| Здравей колега. Трябва да смениш ценер диода Д814Д и си готов. С двата тримера трябва да регулираш тока на покой и нулата на изхода. Ценер диода не го мери , а го смени с 12 волтов диод. Късмет. |
|
|
 |
vvladi Гост
|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 18:38 Заглавие: |
|
|
dimitar_cher
кажи ми какъв да е по точно диода и дали да е пак същия ценер |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 23:17 Заглавие: |
|
|
| редовният дефект който го прави този ценер е при включване на усилвателя се чува за 3-4 секунди силен брум в нискочестотния говорител. след това всичко продължава нормално да работи. дефекта е в диода Д814д ценеров диод за около 12 волта. не зная друго какво по-подробно да ти пиша, мислех че вече на проблема е сложен край. весели празници. |
|
|
 |
|