|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tsarya Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 15:52 Заглавие: Търся datasheet за оптика KSS-210A/B |
|
|
Здравейте на всички,
моля, ако някой има инфо как се настройва оптика KSS-210 (Yamaha CDX-390 е player-a) да сподели или ако има направо datasheet за нея, ще съм много благодарен. Също така Service Manual за въпросната Yamaha може да е от полза, ако в него се споменава нещо за настройка на оптиката.
Благодаря предварително
P.S. Във fileshare-a има Repair Manual за Yamaha-та, само че не се отваря rar файла, казва че е развален...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dobri_dojeee Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 0:23 Заглавие: |
|
|
Тази настройка е тока на лъча и едва ли ще можеш да си я настройш точно,ако главата е здала багажа я нагласяш горе долу на око докато заработи после в казана.А KSS210А не е много скъпа глава направо я сменяй и ще останеш доволен.И ако досега не си сменял на новата глава има пъпка калай която трябва да се разпои. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 11:53 Заглавие: |
|
|
За това си прав че е много евтина тази оптика, но тази е нова
Това което искам е да имам методология за настройка, базирана на някакви произвоствени данни. Иначе става и на слух, с едно цд на което умишлено му е направена черна ивица от 1мм, радиално. _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 18:21 Заглавие: |
|
|
Щом главата е нова не се нуждае от никаква настройка. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 21:34 Заглавие: |
|
|
| tsarya написа: | За това си прав че е много евтина тази оптика, но тази е нова
Това което искам е да имам методология за настройка, базирана на някакви произвоствени данни. Иначе става и на слух, с едно цд на което умишлено му е направена черна ивица от 1мм, радиално. | Би ли доразвил темата с черната ивица, заинтригува ме, каква е методиката? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 22:28 Заглавие: |
|
|
По въпроса за черната ивица:
Някъде бях чел, че за Audio CD, радиална драскотина с дебелина до 1мм не би трябвало да се отрази на четенето на информация от диска. Не се има предвид да се чете перфектно, а да се чете без да се губи синхронизация - тоест ще се чуват цукания, но да няма спиране на четенето или безразборно прескачане от парче на парче... До колко това е вярно не съм сигурен, но от опит знам, че това може да се използва за настройка на оптиката.
Аз лично ползвам изолир банд, примерно черен, залепвам едно парче с ширина ~1мм радиално, пускам диска и чакам да вида дали ще "захапе". Ако не, започвам леко да въртя потенциометъра (хубаво е да се знае все пак началното му положение, защото според мен ако не става въпрос за лека настройка, значи проблемът с оптиката е по-сериозен )
Когато "влезе в час" и чуя последователно четене, под последното имам предвид да не прескача от парче на парче, а да се чете въпросния трак, тогава слагам "не-добре" записан диск, за който знам че създава проблеми на кофти оптики (например CDR записан на висока скорост или надраскан фабричен диск) и слущам какъв е резултата. Ако се чете без проблем, значи всичко е ок
Общо взето този метод има успех... _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2006 12:31 Заглавие: |
|
|
Както вече писах по горе тримера е за нстройка на тока на лъча,друго всичко се прави автоматично.Може да прочетеш инфо за тока на работа на тази глава и да го настроиш с милиампермерър. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|