| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dripper Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 12:39 Заглавие: Регулируем изправител |
|
|
Правя първата си платка и тъй като около мен няма много разбиращи немога да схвана цаката. Схемата ми изглежда така: http://img95.imageshack.us/img95/620/shema4vw.png и след като сложа трансформатора забивам. Разбрах, че долните две жици отиват към щепсела, но горните 2 немога да схвана на къде да ги насоча. http://img155.imageshack.us/img155/9959/shema25fx.png
Ако можете да помогнете ще съм благодарен. Леко съм куха лейка така, че може и с обяснения да не разбера за това съм начертал ( небрежно ) схемите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 12:50 Заглавие: |
|
|
Първо 7805 не е регулируем стабилизатор .Второ товара не е на правилното място .трето колко е напрежението върху греца на празен ход и колко искаш да стане на изхода .За каква мощност говорим .Виж някоя схема изпълнена с LM317 за ток до 1А.
Сега видях 12в променливо ,кондензатора е малко на границата сложи на 25волта. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 21:28 Заглавие: |
|
|
| Тия 3 mA на трансформатора за коя страна се отнасят? Ако са за ниската страна едва ли можеш захрани нещо по-сериозно с този трансформатор. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 9:05 Заглавие: |
|
|
Oстаналите два извода на трансформатора трябва да се свържат към
изводите за промеливо напрежвние на греца , обикновено се означават
така: "~" |
|
|
 |
van_helzing Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 02, 2006 16:58 Заглавие: |
|
|
| Не че съм голям електротехник, ама прочети това онова и се запознай с основните закони в електротехниката като цяло. И после доста от нещата ще ти се изяснят. Колеги не знам завас ,но мисля че за да се занимаваш с техника още повече захранвания трябва да си прочел поне основите. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 02, 2006 17:12 Заглавие: |
|
|
| van_helzing написа: | | Не че съм голям електротехник, ама прочети това онова и се запознай с основните закони в електротехниката като цяло. И после доста от нещата ще ти се изяснят. Колеги не знам завас ,но мисля че за да се занимаваш с техника още повече захранвания трябва да си прочел поне основите. | Даже и да си чел и изучил без практика не можеш да вкараш в пътя едно LM317за това или му помогнете на човека или не пишете упреци наскоро имаше такава тема Dripper потърси я и ще разбереш за какво става дума все пак човек трябва да се потруди за да стигне до истината. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 02, 2006 20:10 Заглавие: |
|
|
... а и темата е от преди месец ... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|