|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pipi_to Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 12:08 Заглавие: Такова нещо не съм виждал |
|
|
Става въпрос за CD за кола Clarion DRB3675R - купих го развален, смениха му крайното стъпало - имаше солидна цепнатина, една пътечка я замених с жичка, че беше напълно изгоряла, няколко диода да панела и CD-то проработи..., но не там е проблемът.
Като го пусна на 12 V си работи, всичко точно, радио, CD, от 11V до 17V работи без проблеми. Но като го сложих в колата, запалих двигателя, пуснах CD-то - даже и не искаше да завърти диска, пробвал съм всякакви варианти - загасена кола пуснато CD, като запаля, спира, запалена кола вкарвам друг диск - не иска да го завърти, изобщо работи ли двигателя - CD-то не иска да отлепи. Но има е един чалъм - като го пипна отзад по желязната му кутия и тръгва при запален двигател, много странно защо този проблем го прави само при запален двигател. Някой ако има обяснение ще ми е от помощ ). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pipi_to Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 12:09 Заглавие: |
|
|
| Забравих да подчертая, че радиото си работи във всички ситуации. |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 12:34 Заглавие: Възможно ли е? |
|
|
Възможно е някоя маса да не е наред и при запален двигател да вкарва брум от алтернатора и да обърква CD-тo.
Бойко _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 15:27 Заглавие: |
|
|
| липсва му или масата или си го свързал лошо ,наи вероятно си взел клема 15 за маса или нещо подобно ,вързал си го неправилно слема 15 става 12в. когато си на контакт или двигателят работи ,при покой +12в на нея няма,провери това,успех |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 19:54 Заглавие: сложи му филтър на захранването |
|
|
| ако не стане пиши каква е колата. |
|
|
 |
Alex01 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 20:12 Заглавие: |
|
|
| Провери си болтовете за стягане на CD-то към дъното и лентовия кабел.Може би е лоша маса. |
|
|
 |
pipi_to Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2004 10:56 Заглавие: |
|
|
| Някой навит ли е да го погледне, аз съм от Сф, свободен съм всеки ден. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|