Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ГЪДЮ
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:07    Заглавие: ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ Отговорете с цитат

Плащам голями сметки за тока.Един приятел ми каза че си е измерил съпротивлението на крушките и то било 50ома.Според моите изчисления те консумират почти киловат. Възможно ли е това?
Върнете се в началото
Borko
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно го е измерил. Като светне крушката и загрее жичката, съпротивлението нараства многоктатно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rbd72
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не.Ще му стане много топло Smile
Palev
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

както се казва в едно предаване ЗАЩО НЕ.Логично е да е така ако си от тези-забраванковците и цялата къща да свети през целия ден.Аз също бях правил такива изчисления преди и излезе почти така.В къщи имам 17 точки като осветителни тела а пък жената и детето не са от тези дето си гасят лампата като излязат от стаята. После преминах бавно и полека на енергоспестяващи лампи филипс 20вата и сметката спадна драстично.100вата крушка харчи грубо 400мА докато енергоспестяващите харчат около 150мА. 150мА обаче не са 20 вата и това единствено не можах да си го обясня-как така им формират такива данни производителите.Друга подробност е това че светят доста по ярко от стогодишните творения на Едисон
ГЪДЮ
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм с 9 крушки и какво значи че трябва да мина на друг вид осветление ли?Нещо не ми става ясно?
Върнете се в началото
Palev
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

да но не само това,Хладилник ,телевизор ,боилер,компютър-това са все консуматори които дърпат киловати без да се усетиш.Захладилника ако стар 10-15лева, телевизор около5 лева а боилера може да стигне и 100лева.Не напразно се рекламират ел уреди от А класа т.е. с наи-ниска консумация,а те са и наи-скъпи. Проблема може да е и в някои доброжелателен съсед и да те товари здраво.Друга причина може да инкасатора или самия електромер да е повреден.Наи-вероятно досега ако си бил със стар индукционен а сега вече си на нов електронен разликата може да е доста голямя.Новите електромери отчитат прекалено точно ,докато старите даваха доста голяма грешка в полза на потребителите,Чувал съм за случаи на грешка над 50%. Наи-добре е сам да откриеш причината за високите сметки
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 22:52    Заглавие: генчо Отговорете с цитат

на теб генчо ли ти викат
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2006 22:59    Заглавие: Отговорете с цитат

За електромерите има изписани доста теми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети