| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ГЪДЮ Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:07 Заглавие: ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ |
|
|
| Плащам голями сметки за тока.Един приятел ми каза че си е измерил съпротивлението на крушките и то било 50ома.Според моите изчисления те консумират почти киловат. Възможно ли е това? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Borko Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:30 Заглавие: |
|
|
| Точно го е измерил. Като светне крушката и загрее жичката, съпротивлението нараства многоктатно. |
|
|
 |
rbd72 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:31 Заглавие: |
|
|
Не.Ще му стане много топло  _________________ Никога не е късно да станеш за резил. |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:33 Заглавие: |
|
|
както се казва в едно предаване ЗАЩО НЕ.Логично е да е така ако си от тези-забраванковците и цялата къща да свети през целия ден.Аз също бях правил такива изчисления преди и излезе почти така.В къщи имам 17 точки като осветителни тела а пък жената и детето не са от тези дето си гасят лампата като излязат от стаята. После преминах бавно и полека на енергоспестяващи лампи филипс 20вата и сметката спадна драстично.100вата крушка харчи грубо 400мА докато енергоспестяващите харчат около 150мА. 150мА обаче не са 20 вата и това единствено не можах да си го обясня-как така им формират такива данни производителите.Друга подробност е това че светят доста по ярко от стогодишните творения на Едисон _________________ щом мога да объркам нещо,то непременно ще го направя |
|
|
 |
ГЪДЮ Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:59 Заглавие: |
|
|
| Аз съм с 9 крушки и какво значи че трябва да мина на друг вид осветление ли?Нещо не ми става ясно? |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 22:43 Заглавие: |
|
|
да но не само това,Хладилник ,телевизор ,боилер,компютър-това са все консуматори които дърпат киловати без да се усетиш.Захладилника ако стар 10-15лева, телевизор около5 лева а боилера може да стигне и 100лева.Не напразно се рекламират ел уреди от А класа т.е. с наи-ниска консумация,а те са и наи-скъпи. Проблема може да е и в някои доброжелателен съсед и да те товари здраво.Друга причина може да инкасатора или самия електромер да е повреден.Наи-вероятно досега ако си бил със стар индукционен а сега вече си на нов електронен разликата може да е доста голямя.Новите електромери отчитат прекалено точно ,докато старите даваха доста голяма грешка в полза на потребителите,Чувал съм за случаи на грешка над 50%. Наи-добре е сам да откриеш причината за високите сметки _________________ щом мога да объркам нещо,то непременно ще го направя |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 22:52 Заглавие: генчо |
|
|
| на теб генчо ли ти викат |
|