| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Estranged Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 23:30 Заглавие: dc-dc преобразувател |
|
|
някой виждал ли е подобен преобразувател. пише че е с входно напрежение 30-90в изходно 12в. Големия транзистор мисля че е FZT705 дарлингтон. Производителите на долупосочения твърдят че може да се използва в лан мрежите за преобразуване на напрежението от трафа към суйтчовете, хъбовете
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 10:55 Заглавие: |
|
|
мхм
бачка.... горе-долу...
малко е нестабилен и няма защита от късо...
а недай си боже да му дойде напрежение на входа по-малко от 30 (или 25)... тогава минава в линеен режим и не издържа дълго
махнал си термошлауха преди да го снимаш, нали
ланаджия ли си или колега?  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи.
Последната промяна е направена от tropper на Нед Сеп 11, 2005 22:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Estranged Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 21:09 Заглавие: |
|
|
Ланаджия. махнах я да видя какво има отвътре Взехме 2 бройки за да видим има ли смисъл да заменяме добрия стар лм Късото не ме притеснява, а трафовете които ползваме са 60 волта, та мисля че и проблема с ниското напрежение до голяма степен се изпарява. Имаш ли принципната схема за да я обсъдим с приятели, които са "по-навътре" от мен в електрониката, да знаем какво да правим |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 21:39 Заглавие: |
|
|
не ти препоръчвам да сменяш лм-ките с това.
Аз в момента се занимаван с производство на такъв тип устройства и наскоро реших да я тествам тая схема. Ей, Богу! Отне ми няколко седмици разработване и промени и няколко бели косъма , докато го докарам до състоянитето, което желаех - т.е. подобно но лм-ките. Накрая успях - наистина. Но вече не съм сигурен дали си струваше - в момента мойта схема съвсем не прилича на това и ми се оскъпи с известно количество парички. В резултат - работя в/у тотално нов проект, който да бие всичките разпространени варианти досега
Единственото предимство на това устройство, за което питаш, пред такова изготвено с LM2575-HVT е 90V входно напрежение. Естествено не съвсем, т.к. честотата на преобразуване е в пряка връзка със входното напрежение и това се отразява във доста лошо КПД близо до двете граници на входното.
И все пак си мисля, че 30 волта те интересуват - какво става на 5-тия или 6-ия switch
А колкото до схема - не разполагам в момента - но като цяло е достатъчно проста да си я снемеш, ако ти се занимава - все пак са - има-няма 15 елемента  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Estranged Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 21:50 Заглавие: |
|
|
обезателно напиши лично съобщение когато завършиш новия проект, защото въпроса с тия преубразуватели наистина е спорен за сега Изводи засега няма да си правя, като сложим 2-те по мрежата те сами ще си изпеят какво могат  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 21:52 Заглавие: |
|
|
| Estranged написа: | | обезателно напиши лично съобщение когато завършиш новия проект |
веднага, обещавам  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 12, 2005 13:25 Заглавие: |
|
|
И аз имам какво да споделя по темата, но нямам нет в момента. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind...
Последната промяна е направена от lachko973 на Нед Фев 10, 2008 18:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 13:11 Заглавие: |
|
|
| Estranged написа: | Ланаджия. махнах я да видя какво има отвътре Взехме 2 бройки за да видим има ли смисъл да заменяме добрия стар лм Късото не ме притеснява, а трафовете които ползваме са 60 волта, та мисля че и проблема с ниското напрежение до голяма степен се изпарява. Имаш ли принципната схема за да я обсъдим с приятели, които са "по-навътре" от мен в електрониката, да знаем какво да правим |
тая схема свалих аз .. от таз платка ... не знам как то4но са изводите на транзисторите и какви са самите транзистори. а за ЛМ веднъй бях поръчал от неомонтана едно бройче ... ама още докато си го тествах спря да работи .. и ми мина желанието да използваме такива .. сега последно използваме едни залети напълно в пластмасова кутия до сега не ми се е налагало да отварям такова
п.с. таз тема я намерих в гоогле по името на дарлингтона който си писал :)FZT705 _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 19:08 Заглавие: |
|
|
тея захранвания на poebg.com са си таковали мамата.... ужасссс прецаква се дава на късо .. и се подпалва .. въглен става , а пък какво става със суича .. това вече е отделен въпрос УЖАССС.. . . .
приложени снимки
 _________________ http://mikrotik-bg.net/
Последната промяна е направена от sheki на Нед Юни 11, 2006 23:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 19:12 Заглавие: |
|
|
| Според мен всеки един прав преобразувател е неприложим за POE . В стремежа си да поевтинят продукта някой правят глупости . Мисля че когато предлагаш услуга ( интернет ) не бива цената на захранването да е важна .А и като смениш два пъти суич и захранване , техниците висят два дни като паяци по стълбите ,счупят ти телефона от звънене .... В крайна сметка нито едно електронно устройство не е по-добро от захранването си ... Неискам написаното да обиди никого . |
|
|
 |
|