| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dobri_dojeee Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 15:06 Заглавие: JVC 29TS4EE 10 секунди и гасне |
|
|
Процесор M37207MF 157SP,памет 24C16,видео TB1227AN.Работи 10 секунди и изключва има картина звук всичко е ок само леко е свил по хоризонтала.Смених памет същата работа,презапойх интегралите ВО,ПРОЦ.,ВИДЕО,и друго което не ми харесваше но ефект няма.Преди това е ремонтиран в друг сервиз сменяна е отклонителната система,аз също смених за проба но не е от нея.Кинескопа е TOSHIBA работи добре с правено външно отопление,вероятно укъсява към маса и е разделено за всеки случай изключих и кинескопа от цокъла да не би да укъсява но уви същата работа.Напреженията са идеални.Идей приемам всякакви. _________________ Човек се учи цял живот |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 15:40 Заглавие: |
|
|
щом е свил по хоризонтала там ще наблегнеш. огледай покрай ТХО всичко, за да се стигне до откл. система зор е видял. провери за повишена консумация в +В. _________________ Skype-yosko_1 |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 16:29 Заглавие: |
|
|
| Щом е сменяна откл система то новата едва ли да отговаря абсолютно по параметри едно към едно като старата.Според мен трябва да се смени конденз. който е на колектора на крайния на ТХО.Един два нано фарада нагоре или един два надолу и предполагам ще се оправи естествено ако В+ си е внорма.Наскоро имах подобен проблем и така се реши |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 16:36 Заглавие: |
|
|
| Пропуснах,двата конд.наВ+ или колкото са там трябва да се сменят с нови. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 17:56 Заглавие: |
|
|
Телевизора работи с тази отклонителна около месец без проблем обаче ТХО-то е PHILIPS-ово да не би да е от него AT2092/32372 мисля че е оригиналното не си личи да е сменяно,дали тези тхо правят проблеми. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 18:04 Заглавие: |
|
|
| Предположения много.Сменяй конд на В+ и напиши преди да ги смениш и след това колко волта е В+. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 18:08 Заглавие: |
|
|
Утре ще ги сменя и ще дам резултат,напрежението е 142v в момента. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Вто Юни 06, 2006 21:07 Заглавие: Re: JVC 29TS4EE 10 секунди и гасне |
|
|
| dobri_dojeee написа: | | Процесор M37207MF 157SP,памет 24C16,видео TB1227AN.Работи 10 секунди и изключва има картина звук всичко е ок само леко е свил по хоризонтала.Смених памет същата работа,презапойх интегралите ВО,ПРОЦ.,ВИДЕО,и друго което не ми харесваше но ефект няма.Преди това е ремонтиран в друг сервиз сменяна е отклонителната система,аз също смених за проба но не е от нея.Кинескопа е TOSHIBA работи добре с правено външно отопление,вероятно укъсява към маса и е разделено за всеки случай изключих и кинескопа от цокъла да не би да укъсява но уви същата работа.Напреженията са идеални.Идей приемам всякакви. | Огледаи каде има стабилизатор 7808 и го смени.Мойе и да беше 7809 не помня точно.90 процента е там проблема.
Успех  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 18:22 Заглавие: |
|
|
Колеги тв. е готов не е от стабилизатори нито от В+ кондензатори а кондензатора във веригата на колектора на крайния на ТХО.Допълних го с 3.6nf и всичко си дойде на мястото,най-интересно ми е защо като е леко свил прави тази магария и как работеше преди това,да му се не види.Благодаря на всички за идейте!!! _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 1:38 Заглавие: |
|
|
| dobri_dojeee написа: | | Колеги тв. е готов не е от стабилизатори нито от В+ кондензатори а кондензатора във веригата на колектора на крайния на ТХО.Допълних го с 3.6nf и всичко си дойде на мястото,най-интересно ми е защо като е леко свил прави тази магария и как работеше преди това,да му се не види.Благодаря на всички за идейте!!! |
Щом е свит по хоризонтала, значи консумацията на крайния транзистор на ХО е много голяма и затова се задейства защитата. С добавянето на кондензатор на колектора ти разтоварваш стъпалото и увеличаваш размера. Все пак не бива да се увеличава много колекторния кондензатор, защото така се намаля високото напрежение и картината става "кофти". |
|
|
 |
|