| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 18:57 Заглавие: Проблем със стабилизатор |
|
|
Направих следния стабилизатор. Проблемът е че големите ми транзистори греят прекалено много при ставниетелно малък товар - 700мА , след около десет минути направо не се пипат като се има предвит че са с голям радиатор. Платката съм я оглеждал хиляди пъти, та се чудех данби схемата ми да не е правилна.
Големите ми транзистори са 2N3055, а малките BD241C
 _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/
Последната промяна е направена от electronics на Чет Юни 08, 2006 19:02; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 19:01 Заглавие: |
|
|
| Остана да кажеш и какво е входното и какво изходното напрежение. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 19:03 Заглавие: |
|
|
Греенето зависи от разсейваната мошност . Ако на входа имаш високо напражение , на изхода ниско , даже и при тази консумация може да грее та да се не трае Зависи колко е разликата между двете напражения.Ако е да речем 10 в то 7W трябва да се разсеят под формата на топлина....... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 19:06 Заглавие: |
|
|
На вход подавам 18 волта, а на изход вадя 0 - 17,8 с плавно регулуране _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 19:08 Заглавие: |
|
|
| electronics написа: | | На вход подавам 18 волта, а на изход вадя 0 - 17,8 с плавно регулуране |
Ами ако изкараш 17в и 700ма консумация почтиняма да грее обаче ....изкараш ли 5в и при 700ма се получава доста прилична печка....... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 19:27 Заглавие: |
|
|
а това всъщност въобще не е стабилизатор, щото ОВ е взета от входа на устройството, а не от изхода  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 19:36 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | electronics написа: | | На вход подавам 18 волта, а на изход вадя 0 - 17,8 с плавно регулуране |
Ами ако изкараш 17в и 700ма консумация почтиняма да грее обаче ....изкараш ли 5в и при 700ма се получава доста прилична печка....... |
Добре де, наясно съм, но въпреки това ми се струва че грее прекалено много. То печка, печка, ама аз зимата мога само на него да се отоплям  _________________ Господ прощава, токът - не!
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 20:51 Заглавие: |
|
|
Като гледам снимката явно правиш двуполярно захранване така ли е?Виждам 2 мощни ТР.Ако е така и това което обесняваш е вярно просто радиатора ти е много малък.А ТР ще грее когато пада върху него стане много голям.А пък това захранване ако е еднополярно с тези два ТР  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 21:24 Заглавие: |
|
|
Сложи му вентилатор, ама пак ще грее. Да се прави линейно захранване за такъв диапазон ...
П.С. А ако наистина смяташ да се топлиш през зимата, слагай водно охлаждане и връзвай към радиаторите в стаята С един куршум - два заека. В кръга на шегата естествено. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 21:47 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | Като гледам снимката явно правиш двуполярно захранване така ли е?Виждам 2 мощни ТР.Ако е така и това което обесняваш е вярно просто радиатора ти е много малък.А ТР ще грее когато пада върху него стане много голям.А пък това захранване ако е еднополярно с тези два ТР  |
Двуканално, на отделни намотки два независими еднотипни канала _________________ Господ прощава, токът - не!
|
|
 |
|