Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO TV2151TXF

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 13, 2006 19:38    Заглавие: NEO TV2151TXF Отговорете с цитат

SH. PX20025....5C.Състав;TDA9351PS,тунер TCL79107D5B3 2K4 501. От мълния беше изпогорял бая. Захранване,ценери за 5,1 и 3,3в ,процесор,тунер. Имам друго шаси под друг номер,но апсолютно същото разположение и номерация на елементите.Процесора е 9381... тунера TCL9908D5B3 2K3 514 \ Памет на него нямам-извадил съм я /.Та като поставих на изгорялото шаси процесора и тунера-телевизора не разделя обхватите,а повтаря програмите и на метров и дециметров обхват. И въпреки,че смених приемника дист. не работи.Така се държи със всички дъмпове,които имам за НЕО.И дори без памет пак се държи по същият начин.На схемата при процесора са дадени и трите жерсии 9351..61..81. Моля за мнения и съвети от колегите,които имат повече опит с тези телевизори. ИСКАХМЕ МЪЛНИЯ ЕТО НИ МЪЛНИЯ Sad Sad Sad
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 13, 2006 19:51    Заглавие: Re: NEO TV2151TXF Отговорете с цитат

emo-evropa написа:
SH. PX20025....5C.Състав;TDA9351PS,тунер TCL79107D5B3 2K4 501. От мълния беше изпогорял бая. Захранване,ценери за 5,1 и 3,3в ,процесор,тунер. Имам друго шаси под друг номер,но апсолютно същото разположение и номерация на елементите.Процесора е 9381... тунера TCL9908D5B3 2K3 514 \ Памет на него нямам-извадил съм я /.Та като поставих на изгорялото шаси процесора и тунера-телевизора не разделя обхватите,а повтаря програмите и на метров и дециметров обхват. И въпреки,че смених приемника дист. не работи.Така се държи със всички дъмпове,които имам за НЕО.И дори без памет пак се държи по същият начин.На схемата при процесора са дадени и трите жерсии 9351..61..81. Моля за мнения и съвети от колегите,които имат повече опит с тези телевизори. ИСКАХМЕ МЪЛНИЯ ЕТО НИ МЪЛНИЯ Sad Sad Sad

Здравей колега,
Проблема ти не е в приемника просто процесора който си слойил и RC не съвпадат,Процесорите TDA93XX серия са програмируеми всяка марка използва различли записи,

Предполагам че върху процесора има лепенка с надпис NTDA9351-3NB (NA) или NTDA9351-33NC
това са версиите не може да се заменят с други,или трябва да смениш дистанционното,

а за проблема с обхватите трабва да промениш една настройка от сервизното "band -2"

Uspeh

Предварително ви благодаря Smile
ProCom VD - JONIKS-SERVIZ Forum
ProCom VD Ltd.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети