Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем c Telefunken 29" SUPERPLANAR

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rovado
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 19:46    Заглавие: Проблем c Telefunken 29" SUPERPLANAR Отговорете с цитат

Здравейте!
Предварително казвам, че съм "технически грамотен" (поне така си мисля), но нищо не разбирам от ТВ техника.

Проблемът: Имам телевизор Telefunken Superplanar, PIP, TXT, Multisystem hifi 291. Дистанционното му е PILOT 1673. Chassis 618
Преди около 2 седмици на някои програми се появи странен проблем със звука - шуми (по-скоро бучи), но все пак си се чува и оригиналния звук. Шумът се засилва на по-бели фонове. Кабеларката ми дава около 50 прогртами, а този ефект се появява на 5-6 ама важни - като Канал 1 например (точно по време на Световното Sad ). В същото време на другите програми (БТВ например) няма никакъв проблем, което ме навежда на лаическата мисъл, че тв-то ще живее още.

Поиграх си доста с финната настройка, проверих всички видове кабели, включих на същата букса едно малко 14" Деу - работи си без такива ефекти.

Поразпитах тук-там казаха ми че може да имам проблем със стандартите на звука (DK/BG...). То верно, че тия от кабеларката бая си поиграха непосредствено преди да се появи проблема, но все пак аз лично не съм убеден. В настройките обаче няма никъде където да си избирам типа на звука. Има единствено PAL/SEC, SEC F, NTSC, SAT P+, OT. Но мога да виждам нещо само на PAL/SECam.

Дочух и за сервизни менюта (даже изчетох бая теми от архива на този форум), но единственото в което успях да влезна имаше настройки за картината - цвят, яркост, ... някаква компенсация и избор на език между немски и англииски. В това меню влезнах като - STby от ДУ--> Изкл. от бутона-->Натискам жълтия бутон и държа-->Вкл. Бутона и чакам да тръгне (подобно нещо прочетох някъде в архивите на този форум). С нито един от другите бутони (Вкл и Stby) и тази процедура не се случва нищо.

Ако някой може да ми каже как да се добера до настройката на звука (ако има такава) ще съм много благодарен.

В интерес на истината се обърнах и до близкия сервиз, но там ми казаха - Донеси го тук. Е как да го донеса като е 70кг?! и в момента никой нямам под ръка да помогне. На молбата ми към техника да направи "домашно посещение" срещу съответното заплащане, само дето не ми се изсмяха...Честно казано след това отношение съм по-склонен да дам 600-700 лв. и да си купя нов Sad Evil or Very Mad

Последната промяна е направена от rovado на Сря Юни 14, 2006 20:15; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 20:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора ти е старичък и вероятноста да няма DK е мноого голяма.
Най вероятно му е слагана някога, някъде приставка за звук. Вариантите са два:
1.
Цитат:
тия от кабеларката бая си поиграха непосредствено преди да се появи проблема
заради икономии се набутват програми не там дето им е мястото.
2.самата приставка за звук?
Това е едно от решенията на проблема при положение, че си
Цитат:
склонен да дам 600-700 лв. и да си купя нов
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
rovado
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз и без това съм на косъм от това решение на проблема.

Спира ме само, че имам сантименти към този тв. А че е стар - стра е, но работи много добре (по-скоро работеше). Ако нещо ще помогне - Chassis 618 (едитнах си и горния пост). Ако няма подобно сервизно меню - здраве да е. Смятайте, че се дава за части. В Пловдив. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 14, 2006 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

"Сервизното" сам си го видял, не е проблема там.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети