| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nik_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 19:51 Заглавие: Интернет на два компютъра |
|
|
| Колеги помогнете, ако някой знае как двата ми компютъра да използват интернет от едно IP ( имам LAN-връзка между двата компютъра). Благодаря за отговорите предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
qwas Гост
|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 20:41 Заглавие: |
|
|
Едното ПС тряя да е с 2 лан карти. Към първата Лан карта тряя да идва кабела от интернет достав4ика ти. А от втората да прави6 връзка къ другото ПС. На другото ПС му слагаш някво IP и Gateway koito da e IP то на Втората лан карта на Първия ПС. Ама ти тва сиг. си го направил вече. Последно остава да накараш Първата лан карта да рутира НЕТ към Втората (за първото ПС). Това става като инсталира6 програма наречена WINGATE и с малко мъки я конфигурираш.
Не е сложно !
Успех! |
|
|
 |
lz3dq Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 22:21 Заглавие: Share internet connection..... |
|
|
Ако на компютъра където са ти двете ЛАН карти (една за интернета и другата към другия компютър) си с вин ХР може да минеш и без никакви допълнителни програми, но пак има доста настройки. Вариянт за някакво малко рутерче ако помеслиш, няма да зависиш от работата на първия компютър през които минава интернета.
Успех! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Nik_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 14:23 Заглавие: |
|
|
Много ви благодаря колеги, че се отзовахте да ми помогнете. Ако знаете случайно, кажете ми ориентировъчно колко може да струва един rooter нов в магазина. Благодаря ви предварително.
P.S. Като стане работата, ще трябва да почерпя. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 15:02 Заглавие: |
|
|
| Около 60лв. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 19:01 Заглавие: |
|
|
С pppoe ли си или с VPN на главния компютър? Ако си с VPN можеш да хванеш авантата Ако си с VPN споделянето става като на главния компютър споделиш външния LAN - даваш дясно копче върху Local Area Connection и от последното меню - Sharing разрешаваш споделянето на LAN-a. Така на LAN картата към втория комп автоматично се задава IP 192.168.0.1 и netmask 255.255.255.0 . На втория комп трябва да напишеш IP 192.168.0.2, Netmask 255.255.255.0, Gateway 192.168.0.1 , а за DNS или 192.168.0.1 или твоя DNS (ако имаш). На втория комп правиш VPN конекцията както е на първия - с твоя акаунт и ако доставчика не се усети ще можеш да си конекнат от 2-та компа едновременно с 1 акаунт... Ако си на pppoe нагласяш IP-тата отново по същия начин, но вместо да споделиш LAN-а ще споделиш pppoe конекцията... Това е. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Nik_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 01, 2006 14:57 Заглавие: |
|
|
| Здравейте приятели. Получи се. Сега едновременно синът ми играе Старкрафт а аз си пиша по форумите. Едно огромно благодаря на всички ви - qwas, lz3dq, Филипов, pepi_voinishki1957, и най-вече на Milen_haskovo. Желая ви всичко най-хубаво. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 22, 2006 22:01 Заглавие: |
|
|
а твоят син как си пусна батъл-нета че аз немога да го подкарам от софия на мегалан?би ли го попитал )) |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 8:44 Заглавие: |
|
|
| Аз съм го направил със стар компютър с coyote linux без хард диск само с дискета с 2 лан карти и суич.Не е нужно да се пише нищо и предпазва от вируси.Също като с рутър,но рутъра е с пари и е слабо място в смисъл,че много лесно се поврежда. |
|
|
 |
|