| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
F SOL Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 12:19 Заглавие: Мнение за D class |
|
|
Абе хора я си кажете мнението за тоя клас усилватели гледам тука 4е вадят бая ватове освен прословутия ве4е ТДА7293 дето вадел 350 вата който е АБ искам да знам 6то не се харесват тия от клас Д?Кво им има и за6то не ги ползват за захранване на басс боксовете например.При добро захранване мисля 4е няма да праят никъв проблем деанам кажете ми моля ви.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 16:45 Заглавие: |
|
|
| При клас Д работната точка на активните прибори е изместена в областта на запушеното състояние. Това означава много големи изкривявания при малки мощности и затова за аудио може да се ползува само в комбинация с други стъпала в клас А или АБ, които поемат малките мощности. |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 21:50 Заглавие: |
|
|
| ми тогава някой да ми предложи усилвател лесен за направа демек той да го е прайл който да захранва 250вата?И ако мой да ми прати цялото инфо на [email protected] |
|
|
 |
AudioEngineer Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 1:26 Заглавие: Не е така |
|
|
| Гост написа: | | При клас Д работната точка на активните прибори е изместена в областта на запушеното състояние. Това означава много големи изкривявания при малки мощности и затова за аудио може да се ползува само в комбинация с други стъпала в клас А или АБ, които поемат малките мощности. |
При клас Д транзисторите работят в ключов режим и аналоговия сигнал се прави с широчинно-импулсна модулация. Не бяха много добри на времето, но сега покрай новите бързи транзистори и цифрови схеми отново излизат на мода. |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 15:31 Заглавие: |
|
|
| ми те хуу излзиат ама някой няма ли праяен такъв тип усилвател за да ми каже къде се сменят тия транзистори точно на кои места за да връй кат пушка?няма ли някой дет да има опит с тоя клас усилватели? |
|
|
 |
Ivo Vatov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 18:37 Заглавие: klas d |
|
|
clas d usilvatelite naistina mogad da postignat mnogo visoka efectivnost zashtoto krainite tranzistori rabotiat v cluchov rejim i se zagriavat slabo no te ne sa predpochitani tai kato puskat v mrejata mnogo smushtenia. osven tova triabva da se praviat s visoka taktova chestota za da se poluchi kachestven izhoden signal a i za da sa malki stoinostite na filtrovite kondenzatori i bobini (naobhodimi sa i bobini) na izhoda i na zahranvaneto.raboti se s taktovi chestoti ot poriadaka na 1-5MHz pri poi kachestvenite marki takiva usilvateli. _________________ choveka e nai-vissheto sazdanie na tazi planeta.neka go dokajem!! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 15:37 Заглавие: |
|
|
Е то при такива честоти ще трябват ВЧ транзистори обикновени мощни може би няма да работят качествено  |
|
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 23:10 Заглавие: |
|
|
Обикновенно се работо вече с MOSFET транзистори. Там по ги няма тия проблеми. И на мен ми се иска да пробвам клас Д, но засега нямам подходяща схема. _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 14:19 Заглавие: схеми |
|
|
Една схема на клас D Съм пуснал във файлообменника ,друга имаше в Млад конструктор ,май беше със специални чипове-що се не поразтърсишV  |
|
|
 |
Alex01 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 15:40 Заглавие: |
|
|
| Ако не се лъжа "Beta Infinity" е фирмата която прави "D"усилватели за автомобили. |
|
|
 |
|