Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнение за D class
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
F SOL
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 24, 2004 12:19    Заглавие: Мнение за D class Отговорете с цитат

Абе хора я си кажете мнението за тоя клас усилватели гледам тука 4е вадят бая ватове освен прословутия ве4е ТДА7293 дето вадел 350 вата който е АБ искам да знам 6то не се харесват тия от клас Д?Кво им има и за6то не ги ползват за захранване на басс боксовете например.При добро захранване мисля 4е няма да праят никъв проблем деанам кажете ми моля ви. Shocked
Върнете се в началото
Гост
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 24, 2004 16:45    Заглавие: Отговорете с цитат

При клас Д работната точка на активните прибори е изместена в областта на запушеното състояние. Това означава много големи изкривявания при малки мощности и затова за аудио може да се ползува само в комбинация с други стъпала в клас А или АБ, които поемат малките мощности.
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 24, 2004 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

ми тогава някой да ми предложи усилвател лесен за направа демек той да го е прайл който да захранва 250вата?И ако мой да ми прати цялото инфо на [email protected]
Върнете се в началото
AudioEngineer
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 25, 2004 1:26    Заглавие: Не е така Отговорете с цитат

Гост написа:
При клас Д работната точка на активните прибори е изместена в областта на запушеното състояние. Това означава много големи изкривявания при малки мощности и затова за аудио може да се ползува само в комбинация с други стъпала в клас А или АБ, които поемат малките мощности.

При клас Д транзисторите работят в ключов режим и аналоговия сигнал се прави с широчинно-импулсна модулация. Не бяха много добри на времето, но сега покрай новите бързи транзистори и цифрови схеми отново излизат на мода.
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 25, 2004 15:31    Заглавие: Отговорете с цитат

ми те хуу излзиат ама някой няма ли праяен такъв тип усилвател за да ми каже къде се сменят тия транзистори точно на кои места за да връй кат пушка?няма ли някой дет да има опит с тоя клас усилватели?
Върнете се в началото
Ivo Vatov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 18:37    Заглавие: klas d Отговорете с цитат

clas d usilvatelite naistina mogad da postignat mnogo visoka efectivnost zashtoto krainite tranzistori rabotiat v cluchov rejim i se zagriavat slabo no te ne sa predpochitani tai kato puskat v mrejata mnogo smushtenia. osven tova triabva da se praviat s visoka taktova chestota za da se poluchi kachestven izhoden signal a i za da sa malki stoinostite na filtrovite kondenzatori i bobini (naobhodimi sa i bobini) na izhoda i na zahranvaneto.raboti se s taktovi chestoti ot poriadaka na 1-5MHz pri poi kachestvenite marki takiva usilvateli.
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Е то при такива честоти ще трябват ВЧ транзистори обикновени мощни може би няма да работят качествено Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
naka76
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2004 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновенно се работо вече с MOSFET транзистори. Там по ги няма тия проблеми. И на мен ми се иска да пробвам клас Д, но засега нямам подходяща схема.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 14:19    Заглавие: схеми Отговорете с цитат

Една схема на клас D Съм пуснал във файлообменника ,друга имаше в Млад конструктор ,май беше със специални чипове-що се не поразтърсишV Shocked
Върнете се в началото
Alex01
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Вто Сеп 28, 2004 15:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не се лъжа "Beta Infinity" е фирмата която прави "D"усилватели за автомобили.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети