| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elf Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 19:20 Заглавие: NEO DVD HT215DivX - как да изключа RDS |
|
|
Здравейте. Имам следния проблем с въпросния модел, радиото е снабдено с RDS, но за съжаление след 2-3 мин. работа забива, т.е. станцията продължава да работи, но не се приемат повече никакви команди от ДУ или от лицевия панел. Спасението е изключване от мрежата. Предполагам, че проблема идва от RDS поддръжката при FM. Вече му изтича гаранцията и скоро ще го отворя. Трябва ми съвет къде и какво да прекъсна за да изключа RDS. Нямам никаква идея с каква схема е реализиран. Предварително благодаря.
P.S. Като стана дума за този модел има и още нещо. Периодично (на 10-15мин) независимо дали е в стендбай или работен режим от озвучителната система се чува силно еднократно пукане като от разреждане на кондензатор. Идеи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 19:27 Заглавие: Re: NEO DVD HT215DivX - как да изключа RDS |
|
|
| elf написа: | Здравейте. Имам следния проблем с въпросния модел, радиото е снабдено с RDS, но за съжаление след 2-3 мин. работа забива, т.е. станцията продължава да работи, но не се приемат повече никакви команди от ДУ или от лицевия панел. Спасението е изключване от мрежата. Предполагам, че проблема идва от RDS поддръжката при FM. Вече му изтича гаранцията и скоро ще го отворя. Трябва ми съвет къде и какво да прекъсна за да изключа RDS. Нямам никаква идея с каква схема е реализиран. Предварително благодаря.
P.S. Като стана дума за този модел има и още нещо. Периодично (на 10-15мин) независимо дали е в стендбай или работен режим от озвучителната система се чува силно еднократно пукане като от разреждане на кондензатор. Идеи? | Идей докато е в гаранция към сервиза |
|
|
 |
elf Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 19:30 Заглавие: |
|
|
| Точно това не мога да направя. Имам си лично мнение за сервиза. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 20:55 Заглавие: |
|
|
| elf написа: | | Точно това не мога да направя. Имам си лично мнение за сервиза. |
След като си почнал -> признай си кой е сервиза и с какво са те обидили. |
|
|
 |
lubomirblg Опитен потребител

Регистриран на: 26 Яну 2003 Мнения: 165 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 21:23 Заглавие: РДС |
|
|
скубни чипа за РДС
няма проблеми работи и без него |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:21 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | elf написа: | | Точно това не мога да направя. Имам си лично мнение за сервиза. |
След като си почнал -> признай си кой е сервиза и с какво са те обидили. |
Става дума за сервиза на Техномаркет в Благоевград. Няма да влизам в подробности, но не бих им поверил техника за ремонт; поне на тези "техници", които са там в момента. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:23 Заглавие: сервиз |
|
|
| занеси го във друг сервиз |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:28 Заглавие: |
|
|
| elf написа: | | Точно това не мога да направя. Имам си лично мнение за сервиза. | Госте познавам лично Вангел от ТМ Благоевград Добър техник и колега Но не забравяй че имате още един оторизиран сервиз при вас имаш право на избор  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:30 Заглавие: Re: сервиз |
|
|
| G_ANEV написа: | | занеси го във друг сервиз |
Може би не сте ме разбрали, аз имам самочувствието и образованието за ремонт на битова електроника и макар, че не съм практикувал отдавна мога да се справя. Просто искам да си спестя налучкването, понеже тази техника (NEO) няма един с друг еднакъв модел като схема и реализация. Затова питам, ако някой е отстранявал такъв дефект, "наготово" да ме светне. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 21:32 Заглавие: радио |
|
|
Колегата по горе ти написа . : Маха се нещо
Последната промяна е направена от G_ANEV на Пон Юни 26, 2006 21:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|