Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

CD-ROM-ът ми спря да чете!
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
deian
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 16:00    Заглавие: CD-ROM-ът ми спря да чете! Отговорете с цитат

Philips, на около 6 години... просто вкарах диск и отказа. Пробвах с други дискове - същото. Мъчи се да завърти, показва ми на пойнтъра на мишката дискче - значи се мъчи да чете. Чувам няколко проскърцвания, пристъргвания и спира. Въобще не завърта на скорост, само се мъчи малко отначало и това е. После ми индикира, че няма диск вътре ако се опитам да отворя устройството. Отворих CD-Rom-а, почистих го много внимателно - пак същото. Какво мога да направя?
Благодаря.
Върнете се в началото
burzaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел баня

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 17:31    Заглавие: Re: CD-ROM-ът ми спря да чете! Отговорете с цитат

deian написа:
Отворих CD-Rom-а, почистих го много внимателно - пак същото. Какво мога да направя?
Благодаря.

Можеш да го занесеш на човек,който разбира от тези неща Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
deian
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами в този форум мисля, че хората разбират от тези неща...
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

deian, при тази възраст дето си написал (па макар и за Philips) вероятността да се е скапало "лазерчето" е голяма, но с гадаене от разстояние ефекта ще е минимален (да не кажа, че може и да бъде отрицателен).
Така че най-добре се възползвай от съвета и прецени дали да се прави или купуваш нов РОМ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
burzaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел баня

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

deian,
не исках да те обезсърчвам,ама по начина по който си задал
въпроса...
не личи какво точно си почистил,
с какво си го почистил.....
и т.н.
нищо лично
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 20:11    Заглавие: Re: CD-ROM-ът ми спря да чете! Отговорете с цитат

deian написа:
Philips, на около 6 години... просто вкарах диск и отказа. Пробвах с други дискове - същото. Мъчи се да завърти, показва ми на пойнтъра на мишката дискче - значи се мъчи да чете. Чувам няколко проскърцвания, пристъргвания и спира. Въобще не завърта на скорост, само се мъчи малко отначало и това е. После ми индикира, че няма диск вътре ако се опитам да отворя устройството. Отворих CD-Rom-а, почистих го много внимателно - пак същото. Какво мога да направя?
Благодаря.

Да но не си го чистил с спирт или нещо подобно Smile Но незнам дали има смисъл да го оправяш изобщо ? Все пак 6 години не са малко ... Освен ако има някаква друга стойност за теб ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
deian
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехе, някаква сантиментална стойност ли... не Smile
Ще го почовъркам още малко, пък ако не стане - ново... то не си струва според мен да се плаща за ремонт. Затова питам аз ако мога нещо да направя . Ето какво съм правил:
Отворих го съвсем внимателно, почистих лещата (или както се казва) с чиста мека кърпичка и спирт (не с памук, за да не останат влакна). Стори ми се, че по осите и моторчето има малко залепнали власинки от нещо, но не съм ги махал, защото нямам подходяща смазка. Това е всичко, което съм правил. Затворих го и нямаше ефект Rolling Eyes По-скоро ми е интересно да го поправя, не толкова друго...
Върнете се в началото
scorpions
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: ЯМБОЛ

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

DEIAN,всички колеги са прави-ЕГН-то му е голямо.Една СД эаписвачка е 37лв.И......12мес.гаранция!
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пон Юли 03, 2006 0:46    Заглавие: Отговорете с цитат

deian написа:

Отворих го съвсем внимателно, почистих лещата (или както се казва) с чиста мека кърпичка и спирт

а честито Smile може вече да го хвърлиш .. спирта просто е предопределил нещата. Exclamation
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 03, 2006 5:36    Заглавие: Отговорете с цитат

sheki написа:
deian написа:

Отворих го съвсем внимателно, почистих лещата (или както се казва) с чиста мека кърпичка и спирт

а честито Smile може вече да го хвърлиш .. спирта просто е предопределил нещата. Exclamation
Question Question Question Question

А ако беше казал, че е използвал Изопропилов алкохол, ЧЗА, то какво щеше да се е предопределило? Те поне не хвърляйте хората в музиката! И с плюнка да го чисти си е се тая. Или се почиства или не.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети