|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
electro Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 14:49 Заглавие: Especta-Помогнете |
|
|
Колеги може би мястото му не е точно тук но ми трябва принципна схема на захранването на Especta-сателитен ресивър.
Моделът е Especta 1010s
Пуснато е напрежение от 380 v. и със сигурност му е изгорял импулсния транзистое но нямам никакви данни.
Моля помогнете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 26, 2006 16:40 Заглавие: |
|
|
| Колега ,аз се занимавам с ремонти на приемници ,но схеми в нета са рядкост ,точно на този модел нямам ,но най вероятно е Mosfet поне 4А и поне 500-600 волта. Най често ползвам IRF830,840 ,BUZ90 MTP4N60 ,и други подобни. Мисля че и без схема ще се справиш! Успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 14:54 Заглавие: especta |
|
|
| ELP написа: | | Колега ,аз се занимавам с ремонти на приемници ,но схеми в нета са рядкост ,точно на този модел нямам ,но най вероятно е Mosfet поне 4А и поне 500-600 волта. Най често ползвам IRF830,840 ,BUZ90 MTP4N60 ,и други подобни. Мисля че и без схема ще се справиш! Успех! |
Трите диода схема грец бяха дали накъсо.След като ги подмених предпазителя 2А пак изгоря.Елиминирах кондензатора и крайния транзистор-напрежението се получи.Повторно сложих транзистора но предпазителя пак изгоря!
Отгоре на транзистора буквално пише- SSS6N70A.Нямам такъв във моя справочник.
Дай съвет.!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 15:14 Заглавие: |
|
|
6N70- 6A Nchanel 700 V ,както предполагах мосфет ,малко по якичък ,потърси си аналози ,но мисля че и с тези които съм ти написал ще стане. Слагай един IRF840 и пусни през лампа ,виж дали грее при работа и ако не прегрява въпроса ти е решен! Иначе търсиш 700 волтов транзистор за 6 А- и така!
ПП не забравяй да изолираш IRF-а от радиатора ,предполагам ,че оригиналния е във изолиран корпус. И като потегли провери вторичните напрежения за пулсации ,ако е необходимо сменяш на 3.3 и 5.0В електролитите-най добре със 1000/16В/105 градусови! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 27, 2006 15:45 Заглавие: Especta |
|
|
| ELP написа: | 6N70- 6A Nchanel 700 V ,както предполагах мосфет ,малко по якичък ,потърси си аналози ,но мисля че и с тези които съм ти написал ще стане. Слагай един IRF840 и пусни през лампа ,виж дали грее при работа и ако не прегрява въпроса ти е решен! Иначе търсиш 700 волтов транзистор за 6 А- и така!
ПП не забравяй да изолираш IRF-а от радиатора ,предполагам ,че оригиналния е във изолиран корпус. И като потегли провери вторичните напрежения за пулсации ,ако е необходимо сменяш на 3.3 и 5.0В електролитите-най добре със 1000/16В/105 градусови! |
Много ти благодаря колега!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|