Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

neo tv-2166-изключва
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 11:36    Заглавие: neo tv-2166-изключва Отговорете с цитат

Колеги това тв тръгва в началото и след 2 минути изключва.След това вече само за секунда идва високото и пак изключва.Смених stv 2248,защото като я освободя от захр.не изключва,смених и дъмпа,стабилизаторите и електр.кондензатори,но положението е същото.Нямам нито схема нито идея каква може да е повредата.Ако някой знае нещо да помага.
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

захранването ли спира или развивката
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 12:03    Заглавие: neo tv-2166-изключва Отговорете с цитат

Остава в стенбай.
sabi69
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: DEVIN

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 12:17    Заглавие: Отговорете с цитат

има 2-3 транзистора във вторичната верига / покрай оптрона / за St.bi.
тези транзистори правят номера
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 14:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е TV-2166TX2 имам подобен проблем, но моя гасне произволно във времето, но след това не пали. Има странен шум в захранващия блок.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 17:43    Заглавие: neo tv-2166-изключва Отговорете с цитат

Транзисторите са здрави.И моят също като угасне не тръгва после.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя вече работи, TL431 до транзисторите. Но може и да не е същото. Както споменах, аз имах особен шум от захранването, и се оказа от некачествен 431
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

А дали не е по схемата за защитата, която следи ABL. Това не е рядък дефект за тези шасита. Мисля, че mitachi, като част от K&K, би трябвало да го знае Smile .
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 29, 2006 5:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
А дали не е по схемата за защитата, която следи ABL. Това не е рядък дефект за тези шасита. Мисля, че mitachi, като част от K&K, би трябвало да го знае Smile .

Прав си колега, не съм обърнал внимание, че tehnica е писал STV2248. Защото TV-2166 не показва какво е шасито. Важни са буквите отзад! Крайно време е да се съобразявме с това и да се изписва всичко. Все пак, този при мен е чисто нов, съвсем друго шаси, така закупен от магазина, и странния шум в захранването ме навеждаше на мисълта, да ровя там! Интересно, защо напреженията си бяха в норма, при фалшив TL431?
Върнете се в началото
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 29, 2006 18:30    Заглавие: neo tv-2166-изключва Отговорете с цитат

Имате право.Не съм довършил модела-2166тх-това пише на капака,а на шасито-ахт01/00.Оптрона е здрав.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети