Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SAMSUNG CK-5085TB
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Съб Юли 01, 2006 18:07    Заглавие: SAMSUNG CK-5085TB Отговорете с цитат

Смених SАА5290ZP/059 с SAA5290ZP/044. Всичко е добре освен това че няма цветност. OSD-то е цветно. Прошиването на паметта не даде резултати. Видеопроцесора е М52777. В сервизен режим влизам, но не мога да разбера какво е значението на опционалните битове. Ако някой се е занимавал нека се обади.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
antonkolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 8:05    Заглавие: Отговорете с цитат

испращам ти дьмп за проба сьщия самсунг с контролер SAA5290ZP/044 и видео М52777.но едва ли проблема ще е там
Върнете се в началото
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 8:10    Заглавие: Re: SAMSUNG CK-5085TB Отговорете с цитат

Фикри Нури написа:
Смених SАА5290ZP/059 с SAA5290ZP/044. Всичко е добре освен това че няма цветност. OSD-то е цветно. Прошиването на паметта не даде резултати. Видеопроцесора е М52777. В сервизен режим влизам, но не мога да разбера какво е значението на опционалните битове. Ако някой се е занимавал нека се обади.
закъснителната линия е изпулнена с интеграл.тда 4665 или нещо такова беше не помня то4но.в захранването на интеграл4ето има ценер ако е здрав ценера смени интегралчето.99% е там проблема.
Успех
Върнете се в началото
коце
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БЪЛГАРИЯ

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 9:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Сменяй закъснителната линия и си готов
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 11:05    Заглавие: SAMSUNG CK-5085TB Отговорете с цитат

Ти пак си стигнал доста напред.При мен от доста време стои същия модел,но аз съм още до КА7630.Не излизаха 8 волта,смених я и сега пак не излизат без да има късо.Не съм сигурен дали новата схема е дефектна или аз някъде греша.После сигурно ще се наложи да сменям процесор и видеопроцесор,понеже като подам 8 волта на 7630 светва бял екран с обратен ход.А при теб нищо друго не ти остава при положение,че си стигнал до тук да смениш и 4665-тя поне е евтина.
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Благогадя Ви колеги от сърце. Днес бях на риба и не можах да се занимавам, но като се справя с проблема ще напиша какво е било. Даже предлагам, като в някои руски сайтове да, напрвим така, че когато проблема е решен да може да се индицира ,че е решен. Не знам как може да се постигне това, но предполагам, че модераторите са наясно.
yugo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: shumen

МнениеПуснато на: Сря Юли 05, 2006 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

100% ти е изпукала и закъснителната линия.Гаранция от личен опит.Сменяй без да мислиш.
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 07, 2006 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е проблем да я сменя, но ми липсват синхроинпулсите SSC от ТХО-то. На платката не мога да открия съпротивлението R415, което е вързано на отоплението. Шасито е SCT11D.
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 07, 2006 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Фикри Нури написа:
Не е проблем да я сменя, но ми липсват синхроинпулсите SSC от ТХО-то. На платката не мога да открия съпротивлението R415, което е вързано на отоплението. Шасито е SCT11D.
Фикри, ти да не слънчаса на рибата? Какви са тези SSC от ТХО-то ? Потърси ги около задаващия генератор. А какво му е на отоплението? Нали ставаше въпрос за цветността! Shocked
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 07, 2006 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледам си аз ИС на цветнността М52777 на, който на 12 крак трябва да влиза SSC сигнал.На схемата човека е взел синхроимпулс от ТХО-то през отоплителната намотка с резистора R415- 560 oma.Oт там го праща през D904 на процесора като Н-синхро импулс и през R231 на 12 крак на М52777. Дадена е и формата на сигнала в контролна точка ТР-11, която си е чисто SSC. Te този сигнал ми липсва. Иначе си бях на риба и хванах хубави костурчета, но не съм слънчасал. Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети