Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Индуктивност

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 16:23    Заглавие: Индуктивност Отговорете с цитат

Я дайте някаква свестна програмка или формула за ичисляване на индуктивност на бобини че във сичките формули дето знам никъде не е включена дебелината на проводника а знам че и той играе роля в определянето на индуктивността
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 16:58    Заглавие: ne igrae Отговорете с цитат

vyv formulite u4astvat razmerite na bobinata a te se opredeliat I OT SE4ENIETO na provodnika
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Да разбирам ли че тази формула е действителна и мога да си смятам бобините по нея?
L=0.394*radiusa na kvadrat*broq na namotkite na kvadrat/9*radiusa+10*daljinata na bobinata
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 18:38    Заглавие: да върши работа Отговорете с цитат

тъй като няма обща формула за изчисляване на бобините се правят приближения и се извеждат формули които при определени условия са достатъчно точни
ако искаш да имаш минимално отклонение от изчислената стойност, изчислявай бобини с не много малък диаметър и по възможност с феритна сърцевина
аз също се интересувам от software за изчисляване на бобини но на този етап не съм чувал за такъв.
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 18:45    Заглавие: Re: да върши работа Отговорете с цитат

guitman написа:
тъй като няма обща формула за изчисляване на бобините се правят приближения и се извеждат формули които при определени условия са достатъчно точни
ако искаш да имаш минимално отклонение от изчислената стойност, изчислявай бобини с не много малък диаметър и по възможност с феритна сърцевина
аз също се интересувам от software за изчисляване на бобини но на този етап не съм чувал за такъв.

Аз имам една програмка за изчисляване ама нещо малко пообъркана ми се чини Rolling Eyes
А и е на руски а там съм гола вода
Все пак ако я искаш дай меил
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 19:09    Заглавие: дай ми я Отговорете с цитат

[email protected]
10x Smile
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 27, 2004 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Пратих я Very Happy
Дано ти върши работа
Върнете се в началото
DrmR
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Съб Авг 28, 2004 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

http://colomar.com/Shavano/inductor_info.html

ето тук може даже и сечението да ти вземе под предвид
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети