| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
popay Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2004 20:27 Заглавие: Евтино МП-3 за кола,но...?!!! |
|
|
Привет ! Взех си за дребни пари един СD/ МР-3 плеар веднага го включих към не лошия стар касетофон и се кефех че за 50 лв имам МР-3 в колата .Лошата новина доиде когатао реших да направя захранване за него от 14,5 на 4,5В със LM317 .Всичко добре, но защо чувем движението на моторчето му в говорителите,с батерийте този шум го нямаше.Ако намаля усилването от касетофона ,а усиля от Мр-тройката нещата са поносим,но нали целта е кристален звук. Ина ли начин да се отстрани шума (може би той се прехвърля по галваничната връзка на захранването) или да си карам на батерии Е |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2004 21:56 Заглавие: |
|
|
ПРЕВОД:
Привет!Взех си за дребни пари един CD/MP-3 плеър и веднага го включих към нелошия стар касетофон и се кефех,че за 50 лв. имам MP-3 в колата.Лошата новина дойде,когато реших да направя захранване за него(за MP-3 плеъра ) от 14.5V на 4.5V със LM317.Всичко добре,но защо чувам движението на моторчето му в говорителите.С батериите този шум го нямаше.Ако намаля усилването от касетофона а усиля от MP-3 плеъра,нещата са по поносими,но нали целта е кристален звук.Има ли начин да се отстрани шума(можеби той се прехвърля по галваничната връзка на захранването) или да си карам на батерии Е?
П.П-Почти нищо не се разбира затова го направих.Нищо лично  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2004 22:38 Заглавие: |
|
|
Напротив, всичко си се разбира, ти ако не го разбираш това си е твой проблем, не изземвай функциите на модератора!!!
Пък ако не можеш да помогнеш-не задръствай форума с излишни писаници!Така губиш времето на колегите, пък и твоето! |
|
|
 |
Krasy Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2004 15:32 Заглавие: |
|
|
И аз имах подобен проблем със захранването на един Дискмен, който го включих към усилвател на колата. И единственото решение, което проработи успешно беше да се раздели галванически захранването на Дискмена от това на колата(усилвателя). Бяха ми дали някакъв готов модул от някаква стара машинa (може да е било даже и компютър).
Надявам се да намериш нещо подходящо. Успех
ПП - Какъв е тоя MP3 плеър за 50лв, нов ли е или втора употреба ? |
|
|
 |
popay Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2004 20:34 Заглавие: |
|
|
MP-3-то е ТСМ и е втора употреба .Но видимо темета е елементарна и на никий не му се обясняват ясни работи,но ако някой се сети за някоя схема за такова разделяне по захранване и даде link предварително му благодаря  |
|
|
 |
bormata Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 9:58 Заглавие: ИМАХ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ |
|
|
Имах същия проблем. Баща ми ми изрови от някаде някакъв филтър за захранване на уреди в автомобил /фирмен е, ALTAI KOREA, хехе/ 20А има някакъв огромен дросел и някакви кондензатори /залят е и не мога да стигна до същността му/...
Ако някой има схема на това нещо, дайте я, че всичките ми усилватели /авто / плачат за такова. Вече имам едно но е само в моята кола... Добре че е дизел...
Бирата е от мен! |
|
|
 |
ideq Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 22:39 Заглавие: |
|
|
| а сложил ли си 100nF след LM-a . виж дали всичко е замасено правилно. |
|