Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лампи !!!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Съб Юли 08, 2006 19:04    Заглавие: Лампи !!! Отговорете с цитат

Здравейте на всички!Имам следния проблем:гледах един филм и там имаше една къща дето като влязат хората в някоя стая или коридор лампите сами светват,но не е това проблема,работата е че искам схема за такова нещо.А ако се комбинира с фотореле ще се получи много яко цялата макина ще бъде включена само когато трябва.
Благодаря на всички предварително за помощта.
(мисля че няма да няма да с инфрачервени клетки като на сот системите,защото идеята е докато има човек в стаята лампите да светят)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Юли 08, 2006 19:05    Заглавие: Re: Лампи !!! Отговорете с цитат

Nikolai_1 написа:
Здравейте на всички!Имам следния проблем:гледах един филм и там имаше една къща дето като влязат хората в някоя стая или коридор лампите сами светват,но не е това проблема,работата е че искам схема за такова нещо.А ако се комбинира с фотореле ще се получи много яко цялата макина ще бъде включена само когато трябва.
(мисля че няма да няма да с инфрачервени клетки като на сот системите,защото идеята е докато има човек в стаята лампите да светят)

Ами те ги продават защо да правиш ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Юли 08, 2006 21:25    Заглавие: Re: Лампи !!! Отговорете с цитат

Nikolai_1 написа:

Много филми гледаш Very Happy
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 09, 2006 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Такива фабрични таванни пиршалтери съм сложил в коридора и в кухнята, а в тоалетната и в банята съм направил доста по-интелигентна система от таванни датчици в комбинация с мукове на вратите, която управлява осветлението и вентилацията. Работят вече почти 10 години и съм много доволен.
Върнете се в началото
daminad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Somewhere in time

МнениеПуснато на: Пон Юли 10, 2006 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

С повече въобрайение, време и материяли мойе да се прави несхто такова и маи е доста по евтино от фабричните неща които пазара предлага.
Иска се:
1.Ум Razz
2.Датчик от стара или нова аларма(за движение да е датчика).
3.Време.
4.персонално инjинерство.
5.Много късмет ако си новак

Изявявам мнение защото имах подобен блян...
С фото клетка си направих реле включващо стерео уредбата в стаята ми.
Влизаш свири... Излизаш не свири.
Има обаче проблем в цялата схема:
Ако е с датчик (без лични модификаций) когато няма движение няма и контакт Laughing
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пон Юли 10, 2006 13:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаше такова готово устройство сглобено,но без да е сложено в пластмасова кутия.Продаваше се в София в магазин "Конрад" и струваше 17 лв.Аз ползвам такова 2-3 години вече.Захранва се с 220 волта и има релеен изход.Има един недостатък-ако стоиш неподвижно гасне лампата независимо че си в обхвата на датчика.
Ако разбираш руски език ето ти една схема http://sterr.narod.ru/sterr/sterr1.htm.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети