Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване на Sharp Aquos LC15B2 и други 14 и 15 inch LCDs

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bobby73
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 8:30    Заглавие: Захранване на Sharp Aquos LC15B2 и други 14 и 15 inch LCDs Отговорете с цитат

Имам Sharp Aquos LC15B4US - малък телевизор с плосък екран и външно захранване, подавано му през някакъв специфичен smart куплунг на SHARP.

Преди да хвърля $80 за ново фирмено захранване бих искал да разбера налага ли се всъщност или мога да мина с какво да е 12V захранване.

Не съм ремонтирал телевизор от 15-на години и никога електронен. Разбирайте тотално не съм в час, но все пак имам необходимата база да разбера нещата ако ми се обяснява бавно Smile

Благодарение на eserviceinfo.com (страхотни са!) намерих схема на LC15B2A, на която захранването е маркирано с 3 отделни линии, идващи, очевидно, от входящия куплунг: PAVCC, SIGVCC и INVVCC. Изглежда и трите подават 12V.

Ето и въпросите ми:
1) Правилно ли е тълкуването ми, че това са захранването на аудио-видео блока, блока на тунера/усилвателя и блока на инвертора?

2) Значи ли това, че външното електронното генерира три галванично разделени 12 волтови изхода? Ако да то защо са разделени?

3) В крайна сметка мога ли да "мина метър" и да ги окъся и подам едно общо захранване?

Ще съм благодарен на всеки, който може да помогне!

Поздрави,
Боби
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 8:41    Заглавие: Re: Захранване на Sharp Aquos LC15B2 и други 14 и 15 inch LC Отговорете с цитат

bobby73 написа:
Благодарение на eserviceinfo.com (страхотни са!) намерих схема на LC15B2A, на която захранването е маркирано с 3 отделни линии, идващи, очевидно, от входящия куплунг: PAVCC, SIGVCC и INVVCC. Изглежда и трите подават 12V.

По-лесно ще е ако дадеш линк към това което си намерил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bobby73
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 8:53    Заглавие: Re: Захранване на Sharp Aquos LC15B2 и други 14 и 15 inch LC Отговорете с цитат

RC написа:
По-лесно ще е ако дадеш линк към това което си намерил.

Ето го:

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/15415/Sharp_LC-15B2EA.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети